Vanaf vandaag is de Google Assistent beschikbaar op Sonos in Nederland via een gratis software-update. Daarmee is Sonos het eerste geluidssysteem met meerdere spraakassistenten.

Sonos maakt bekend dat de Nederlandstalige Google Assistent beschikbaar is in Nederland. Het Vlaamstalige gedeelte van Belgie zal nog moeten wachten voordat zij Google Assistent in hun eigen taal krijgen.

Google Assistent op Sonos in Nederland
Met de beschikbaarheid van Google Assistent op Sonos in Nederland wordt de geweldige geluidservaring van Sonos samengebracht met de slimme bedieningsmogelijkheden van de Google Assistent. Eerst waren de Verenigde Staten aan de beurt voor de gratis software-update waarover je hier meer leest wat het allemaal inhoudt. De persoonlijke assistent is geïntegreerd in het hele ecosysteem aan producten en partners, om zo elke Sonos-luisteraar een naadloze luisterervaring te bieden. Dankzij de toevoeging van de Google Assistent is Sonos het eerste geluidssysteem met meerdere spraakassistenten, en demonstreert daarmee de kracht van een open, multi-partner-platform dat keuzevrijheid voor consumenten vooropstelt.

Sonos One of Sonos Beam
Je kunt spraak gebruiken met de in de Sonos One of Sonos Beam ingebouwde Google Assistent, of met een verbonden Google Home-product. Zo kun je gemakkelijk muziek afspelen, een televisieprogramma starten, smarthome-apparaten bedienen, en updates ontvangen zoals agenda-afspraken en verkeersinformatie. De Google Assistent is op dit moment beschikbaar in Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk – meer landen volgen later.

Google Assistent op Sonos tijdens koken