Google presenteert in rap tempo allerlei nieuwe functies in Google Maps. Zo test deze techgigant momenteel de nieuwe functie Stay Safer die je waarschuwt als een taxichauffeur geen logische route neemt en je (wellicht) probeert op te lichten.

De afgelopen dagen hebben we al geschreven dat Google Maps nieuwe dingen laat zien die handig zijn als je met je auto onderweg bent. Zo zie je nu in deze navigatie-app een snelheidsmeter en ook toont Google Maps flitspalen. Vorige week zag een Indiase consument het onderdeel Stay Safer in Google Maps die je moet waarschuwen als een taxichauffeur geen logische route neemt. Zeker als je onbekend bent met een route die moet worden afgelegd als je een taxi neemt, is dit onderdeel een handig hulpmiddel om te bekijken of je niet door een taxichauffeur wordt opgelicht.

Stay Safer
In India zag een gebruiker van Google Maps een nieuw onderdeel in deze populaire navigatie-app: Stay Safer. Hij maakte hier screenshots van en stuurde die naar XDA Developers. In Stay Safer kun je in real time je rit met iemand delen en je kunt een melding krijgt als de taxichauffeur van het gebaande pad afwijkt, maar dan moet dat wel meer dan 500 meter zijn. Het is nog niet bekend of en wanneer deze handige functie verder wordt uitgerold, we houden je op de hoogte.

Maps waarschuwt voor malafide taxichauffeurs