Nadat we al meldden dat Google Maps over een snelheidsmeter beschikt, toont Google Maps nu ook waar de oranje flitspalen staan. Lees ook hoe je deze update eerder binnenhaalt door je als tester aan te melden.

Deze week vertelden we je dat Google Maps over een snelheidsmeter beschikt, nu laat deze deze app ook flitspalen zien.

Flitspaal
De populaire navigatie-app Google Maps heeft een nieuwe update voor automobilisten: deze laat zien waar flitspalen staan en ook wat de maximunsnelheid is waar je rijdt. De flitspalen zijn herkenbaar als oranje camera's. Deze update maakt Google Maps nu een echte concurrent voor Flitsmeister, de app die al jarenlang flitsmeldingen doorgeeft op basis van meldingen van gebruiker en waarmee je sinds 2018 ook kunt navigeren.
De navigatie-app Waze (overgenomen door Google in 2013) voorziet Google Maps van de benodigde informatie. Waze haalt op haar beurt weer de informatie via crowd sourcing, oftewel via haar gebruikers die doorgeven waar flitspalen, vertragingen en ongelukken zijn.

Update binnenhalen
De komende weken krijgen alle gebruikers de beschikking over deze nieuwe update van Google Maps. Kun je niet wachten totdat je hem hebt, dan kun je je aanmelden als tester om meteen deze update te gebruiken. In Android open je de app Play Store en ga je naar Mijn apps en games via het hamburger-menu (de drie horizontale streepjes). Zoek naar Maps en de app Maps: Navigatie en OV komt tevoorschijn. Klik hier op MEER LEZEN en in het venster dat nu verschijnt, klik je op de link die staat achter Bétatester worden:.

Tester worden maps 1

Klik vervolgens op Tester worden waarna de update geladen wordt en vrij snel te zien is als nieuwe update bij Mijn apps en games. Deze (beta-)update van Google Maps kun je nu gebruiken waardoor je nu kunt zien waar de (oranje) flitspalen staan. Let wel, PC-Active is op geen enkele wijze verantwoordelijk mocht er iets misgaan met je toestel als gevolg van deze update.

Meer landen
Er zijn ruim 40 landen waar je van deze update gebruik kunt maken. Dat geldt (nog?) niet voor populaire vakantiebestemmingen als België, Duitsland en Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Hieronder vind je de lijst met landen waar je wel wordt voorzien van flitspaalinformatie, zodra er wijzigingen optreden, zullen we dat melden.

Andorra
Australië
Bosnië en Herzegovina
Brazilië
Bulgarije
Canada
Estland
Finland
Griekenland
Hongarije
IJsland
India
Israel
Italië
Japan
Jordanië
Koeweit
Kroatië
Letland
Malta
Marokko
Mexico
Namibië
Nederland
Noorwegen
Oman
Polen
Portugal
Qatar
Roemenië
Rusland
Saudi-Arabië
Servië
Slowakije
Spanje
Tsjechië
Tunesië
Verenigd Koninkrijk
Verenigde Staten
Zimbabwe
Zuid-Afrika
Zweden

oranje flitspaal maps