Oppo heeft vandaag twee nieuwe smartphones gepresenteerd: de Reno Standard Edition en de Reno 10x Zoom Edition. Beide zijn voorzien van een uitschuifbare camera.

Nadat Samsung vandaag onder andere zijn Galaxy A80 introduceerde met een uitschuifbare kantelbare camera, presenteerde Oppo vandaag twee smartphones: de Reno Standard Edition en de Reno 10x Zoom Edition.

Oppo Reno
De Reno Standard Edition heeft een 6.4inch OLED-scherm, een Snapdragon 710-processor en een tweede ultrawide camera. Afhankelijk van de versie heeft hij 6GB of 8GB werkgeheugen en 128GB of 256GB opslaggeheugen en kost ongeveer tussen de 450 en 540 dollar. De Reno 10x Zoom Edition heeft een 6,6inch display, de betere Snapdragon 855-chipset en natuurlijk de 10x optische zoomlens (die Huawei onlangs ook introduceerde met de P30 Pro). hij is ook verkrijgbaar in verschillende versies met 6GB of 8GB werkgeheugen en 128GB of 256GB opslag. Verder hebben beiden een vingerafdrukscanner onder het scherm.

Camera's
Beide schermen vullen de voorkant, er is geen notch aanwezig voor een frontcamera. In plaats daarvan vind je een uitschuifcamera die schuin is afgewerkt: de rechterkant is hoger dan de linkerkant. Op de achterkant heeft de Reno Standard Edition drie lenzen: een 48MP-camera, een groothoeklens van 20MP en een Time of Flight-sensor (ToF) voor het meten van diepte. De Reno 10x Zoom Edition heeft geen groothoeklens maar een zoomlens waarmee je 10x optisch kunt inzomen

Prijs en beschikbaarheid
Op 24 april organiseert Oppo in Zurich een event voor de Europese introductie van de Reno. Vanaf dan zal duidelijk worden wat de Nederlandse prijzen en kleuren zijn en wanneer hij in Nederland verkrijgbaar is.