In Madrid werd de Philips Momentum 326M6VJRMB aangekondigd, een nieuwe 32inch-versie van de Philips gaming monitor Momentum en een update van het onlangs geteste 43inch model.

In Madrid vond vandaag een persconferentie plaats van AOC- en Philips-monitoren. TPV is de moedermaatschappij van AOC en MMD, deze laatste is een huwelijk tussen TPV en Philips waarvan TPV de licentie overnam in 2009. TPV is de grootste monitorfabrikant ter wereld met 36% marktaandeel. Hier lees je over de nieuwe 32inch-versie Momentum, het kleinere broertje van de recent geteste 43inch-versie. Binnenkort lees je meer nieuws over andere aangekondigde AOC- en Philips-modellen.

Philips Momentum 326M6VJRMB
Al eerder hebben we de 43inch-versie van de Philips Momentum getest, lees hier wat wij er toen van vonden. In Madrid kondigde Artem Khomenko, Philips-monitor product manager Europa, de nieuwe Philips Momentum 326M6VJRMB aan. Hij beschikt onder andere over een low input lag en Smart Response, Deze heeft dus veel dezelfde specificaties als zijn grote broer, we gaan hier vooral in op de verschillen.

Momentum verschillen
Philips heeft goed geluisterd naar de kritiek op het 43inch model, want veel gebruikers vonden dat er te weinig HDMI-poorten op zaten (slechts 1). Daarom is deze nieuwe Momentum uitgerust met 3 HDMI-poorten. Verder heeft de 32inch-versie ook geen afstandsbediening, Philips gaat er vaniuit dat je direct achter deze monitor gaat zitten en niet op een bank of zo…
Bovendien is deze Philips Momentum 326M6VJRMB wel in hoogte verstelbaar, beschikt hij over sdr600 (de 43incher over hdr1000) en heeft de 32er geen usb-c. Dat laatste komt omdat Philips vindt dat dat geen meerwaarde heeft voor gamers en natuurlijk hangt ook zo’n aansluiting ook een kostenplaatje. Verder is de refresh rate ook anders: de 43inch versie beschikt over een refresh rate van 144 Hz en het 32inch model heeft een refresh rate van 60 Hz. In de afbeelding hiernaast zie je de specificaties van het nieuwe model.

Update Momentum 43inch-versie
In juni krijgt de Momentum 43-inch overigens een update: vanaf dan is er een versie beschikbaar met twee HDMI-poorten.

Prijs en beschikbaarheid
Vanaf april zal de Philips Momentum 326M6VJRMB beschikbaar zijn met een adviesprijs van € 599,-.

Momentum 32 madrid