De technologische ontwikkelingen gaan supersnel en dit allemaal bijhouden is praktisch niet te doen. Maar er zijn wel een aantal bewegingen die je zeker moet kennen en die je maar beter kunt volgen. De kans is namelijk groot dat deze zaken de komende jaren alleen maar meer invloed gaat krijgen. Welke zaken dat zijn? Lees snel verder.

Technologie heeft vandaag de dag echt overal invloed op. Waar het vroeger nog beperkt bleef tot een telefoon of eventueel computer, is tegenwoordig praktisch alles verbonden door technologie. Vaak komen we er pas achter wat voor invloed het heeft, wanneer het wegvalt. Lees hieronder welke technologische zaken meer invloed gaan krijgen.

Internet der dingen
Een ontwikkeling waarvan de verwachting is dat dat in rap tempo gaat toenemen, is die omtrent het Internet of Things, oftewel in het kort het IOT. Dit is niet één apparaat of ontwikkeling an sich, maar het is eerder een beweging. De gedachte achter het internet of things is dat het apparaten op zelfstandige manier met elkaar verbindt. Het zorgt ervoor dat er zonder menselijke tussenkomst iets in gang wordt gezet. Doordat er geen menselijke tussenkomst meer nodig is, gaat dit enorm helpen om de krapte op de arbeidsmarkt te helpen. Het internet of things wordt op dit moment dan ook vooral nog gebruikt in de zakelijke markt, maar het is een kwestie van tijd wanneer dit ook op de particuliere markt meer gebruikt gaat worden. Zo kun je door middel van het internet of things ervoor zorgen dat er automatisch een seintje gegeven wordt wanneer een vuilnisbak vol is, deze kan dan geleegd worden op het perfecte moment waardoor processen geoptimaliseerd worden. Het internet der dingen, houd het in de gaten!

AI
Dat AI een ding is, dat is inmiddels wel duidelijk. Er zijn natuurlijk vele verschillende vormen van AI, maar wanneer we naar de bekendste vormen kijken zoals ChatGPT, dan zien we al snel dat de mogelijkheden eindeloos zijn. De informatie die je daar vindt, is onlangs weer geüpdatet en het doet nu zelfs ook aan bronvermelding. Iets wat de waarde ervan nog eens sterker maakt. Van een persoonlijke reisgids tot een eetschema, met AI kun je alles in een paar beknopte woorden samenstellen. Je bent niet verplicht eraan mee te doen, maar wanneer je er eenmaal aan gewend bent, wil je eigenlijk nooit meer zonder en zul je al snel ervaren wat voor enorme meerwaarde dit kan hebben.

Naast bovenstaande grote bewegingen, zien we meer ontwikkelingen die van invloed zijn op ons dagelijks gemak. Denk aan slimme huishoudapparaten en duurzame oplossingen in huis. Wanneer je deze gebruikt, zul je snel merken dat je op vele fronten winst kunt behalen. Soms voelt het als een drempel om eraan te beginnen, maar wanneer je start met een laagdrempelige slimme optie zoals een thermostaat, dan zul je al snel het voordeel ervaren en volgt de rest vanzelf. Maar in veel gevallen geldt zeker het welbekende ‘technologie staat voor alles’, want eenmaal eraan gewend geraakt zul je al snel niet meer zonder kunnen.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Odido

Techontwikkeling