De BSH-groep, waaronder de huishoudapparaten van Bosch en Siemens vallen, is ook druk op het gebied van IoT. Een groot deel van de huishoudelijke apparatuur is inmiddels te koop in combinatie met Home Connect-functionaliteit.

Dennis Gandasoebrata

homeconnect 2

De ontwikkelingen zijn in volle gang, getuige de regelmatige app- updates. Zelf testen wij de app in combinatie met een slimme wasmachine van Siemens, maar de Home Connect-app werkt ook met koffiemachines en andere keukenapparatuur. Via de app kun je, afhankelijk van het apparaat, een programma activeren. Bij een wasmachine geef je bijvoorbeeld het gewenste wasprogramma aan. Tijdens het draaien van de was (of het bereiden van de koffie) word je via animaties op de hoogte gehouden. Na afloop ontvang je een notificatie.

Verder is de app nog beperkt: graag zouden we een lijst willen bijhouden van het aantal wasbeurten en de tijdstippen (iets dat we nu hebben opgelost via een IFTTT-script). Verder lijkt het erop dat de makers werken aan integratie met automatisch bestellen van navullingen: raken de vaatwastabletten op, dan kan de app deze automatisch bijbestellen.

 

Home Connect, Google Play, App Store

3 sterren 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 6.0, iOS 12.0
Taal: Engels, Nederlands