Viaplay Group heeft de overeenkomst met Formula One Management vernieuwd voor een lange periode van vijf jaar. Op Viaplay blijven alle races, kwalificaties en trainingen live te volgen. Verder komt Viaplay tijdelijk met een voordelig jaarabonnement.

Viaplay Group heeft bekendgemaakt dat het de Formule 1-rechten tot eind 2029 voor Nederland en een aantal andere landen heeft verlengd. Hierdoor kunnen de Formule 1-fans in Nederland, Zweden, Finland, Denemarken, Noorwegen en IJsland tot eind 2029 blijven genieten van één van de meest populaire sporten ter wereld. Naast de verlenging van het rechtenpakket wordt in Nederland tevens de samenwerking met F1 TV Pro gecontinueerd.

Formule 1 in Nederland
Met meer dan 700 miljoen fans blijft de Formule 1 zich verder ontwikkelen als één van ‘s werelds meest populaire sporten. Na een recordaantal bezoekers van 6 miljoen in 2023 is de Formule 1 inmiddels bezig aan het langste seizoen uit de geschiedenis.
Formule 1 kent in Nederland zo’n 5 miljoen fans, waarvan 50% de sport is gaan volgen in de afgelopen 5 jaar. In 2023 steeg het aantal kijkers in Nederland tot 12 miljoen, 35% meer ten opzichte van 2022.

1,5 miljard mensen
Elk Formule 1-weekend trekt gemiddeld 70 miljoen kijkers. In 2023 keken er in totaal 1,5 miljard mensen wereldwijd. De fanbase van de sport wordt steeds jonger en diverser: 40% van de fans is vrouw, één op de drie tv-kijkers is jonger dan 35 jaar en één op de drie fans is de sport de afgelopen vier jaar gaan volgen. In 2023 was de Formule 1 voor het vierde jaar op rij de snelst groeiende sport ter wereld op social media.

F1 TV Pro
In Nederland blijven Viaplay en Formule 1 samenwerken waardoor Viaplay klanten zonder extra kosten gebruik kunnen maken van F1 TV Pro als onderdeel van hun abonnement. Via F1 TV Pro kunnen fans gebruikmaken van extra opties zoals internationaal commentaar, meerdere onboard camera’s, pitlane actie, paddock streams, radiocommunicatie en nog veel meer. F1 TV Pro blijft zowel in Nederland als in Scandinavië ook als stand-alone service beschikbaar.

Max Verstappen
Viaplay en Max Verstappen hebben een lange termijn samenwerking. De wereldkampioen is te zien in exclusieve documentaires zoals ‘Verstappen: Lion Unleashed’ en ‘Anatomy of a Champion’. Beide titels behoren tot de meest populaire programma’s op het Viaplay-platform. Daarnaast is Verstappen ambassadeur van de streaming service.

Voordelig jaarabonnement
Vanaf vandaag herintroduceert Viaplay een nieuw voordelig jaarabonnement. Met dit abonnement kunnen kijkers een jaar lang genieten van de beste sport voor een lagere prijs. Met deze speciale actie betaalt de kijker slechts € 13,79 per maand voor een looptijd van 12 maanden. Dit is een totale besparing van bijna 50 euro op jaarbasis ten opzichte van een maandabonnement. Dit jaarabonnement is nu beschikbaar t/m 21 mei 2024.
Naast Formule 1 bestaat het sportrechtenpakket van Viaplay in Nederland onder meer uit Premier League en Bundesliga voetbal, PDC Darts, de EFL Championship, Carabao Cup, Tulp Hoofdklasse Hockey, Enfusion en nog veel meer.