Philips Hue breidt de samenwerking met Samsung SmartThings uit, zodat Philips Hue lampen beter werken met je Samsung smart-tv. Bovendien zijn er ook updates voor de Philips Hue Sync TV-app.

Philips Hue-moederbedrijf Signify en Samsung SmartThings gaan hun samenwerking uitbreiden om het voor gebruikers nog makkelijker te maken om te genieten van tv-entertainment met surround verlichting.

• Philips Hue en Samsung SmartThings breiden hun samenwerking uit om de interactie tussen de Philips Hue Sync TV-app, Samsung TV's en het SmartThings-ecosysteem te optimaliseren.
• De Philips Hue Sync TV app zal beschikbaar worden gesteld als een maandelijks abonnement naast de eenmalige aankoopoptie.
• Bovendien zal er binnenkort een nieuwe functie in de app beschikbaar zijn waarbij alle audio-inhoud die op de tv wordt afgespeeld met je lampen wordt gesynchroniseerd.

Ruim een jaar kunnen kijkers hun compatibele Samsung-tv al verbinden met hun Philips Hue-lampen voor een mooiere thuisbioscoop. In het voorjaar van 2024 zal de Philips Hue Sync TV app een maandelijkse abonnementsoptie krijgen en worden geïntegreerd met de SmartThings mobiele app voor een nog eenvoudigere bediening.

Maandelijkse abonnementen en extra landen
Philips Hue introduceert een abonnementsmodel op basis van een maandelijks bedrag van 2,99 euro. Gebruikers kunnen kiezen tussen een eenmalige betaling om de app te ontgrendelen op één Samsung-tv, of een maandabonnement dat tot drie Samsung-tv's in hetzelfde huishouden ondersteunt.

Eenvoudigere bediening en geavanceerde automatiseringen via SmartThings
Dankzij de integratie met het SmartThings-ecosysteem kunnen Samsung-gebruikers de Sync TV-app ook bedienen via hun smartphone, naast hun andere SmartThings-compatibele apparaten. Met de app kunnen gebruikers de instellingen aanpassen met hun smartphone zonder de tv-inhoud te hoeven onderbreken. Met de SmartThings-app kunnen gebruikers kiezen tussen verschillende modi en de synchronisatie starten of stoppen. Bovendien kunnen gebruikers meerdere apparaten automatiseren om met één druk op de knop de perfecte filmsetting te creëren.

Muziekmodus verlicht de geluiden van een afspeellijst
Gebruikers van de Philips Hue Sync TV-app op compatibele 2024 Samsung tv-modellen zullen binnenkort een nieuwe functie in de app aantreffen: Music Mode. In plaats van de inhoud op het scherm te volgen, reageren je Philips Hue-lampen op de audio van wat er op de tv wordt afgespeeld. De muziekmodus is compatibel met alle muziek die op de tv wordt afgespeeld en verandert je woonkamer in een privé-concertzaal. Het zal later dit jaar ook beschikbaar zijn op compatibele Samsung-tv's die in 2022 en 2023 zijn geproduceerd.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

Philips Hue Sync TV app Music Mode

Beschikbaarheid en compatibiliteit
De Philips Hue Sync TV-app is beschikbaar voor Samsung Q60-serie of hogere QLED-tv's die vanaf 2022 zijn geproduceerd. De integratie van de Philips Hue Sync TV-app in de SmartThings app en de maandelijkse abonnementen zijn beschikbaar vanaf het voorjaar van 2024. Gebruikers krijgen toegang tot deze functies na het downloaden of updaten naar de nieuwste versie van de Sync TV-app. De muziekmodus zal beschikbaar zijn voor compatibele 2024 Samsung-tv's vanaf de lancering. Later dit jaar zal het beschikbaar zijn voor compatibele 2022 en 2023 Samsung-tv's.
Voor meer informatie over de nieuwste Philips Hue-producten en app-functies kun je terecht op www.philips-hue.com/nl-nl

Philips Hue Sync TV app abonnement