20 Jaar geleden presenteerde AVM de eerste FRITZ!Box op de Cebit-computerbeurs. Lees hier 20 jaar geschiedenis en waar de naam Fritz vandaan komt.

AVM biedt al heel lang veel producten aan voor een snelle breedbandaansluiting en slim thuisnetwerk, zoals de AVM Fritz!Box 5590 Fiber. Zo presenteerde AVM op 18 maart 2004 de eerste FRITZ!Box op de befaamde Cebit-computerbeurs in Duitsland, zodat mensen thuis makkelijk(er) het internet konden gebruiken en dat doen ze tot op heden nog steeds. Zo kun je nu veilig en snel op het internet surfen, telefoneren, is er snelle en stabiele wifi voor het streamen van tv en films en kun je online gamen en thuiswerken. Sinds zijn debuut is de FRITZ!Box met het 'alles-in-één-apparaat'-principe een succes gebleken. Sinds 2004 heeft AVM ongeveer 90 modellen ontwikkeld en meer dan 60 miljoen apparaten geproduceerd in Duitsland en Europa. Van bij de start met DSL met maximaal 8 Mbit/s heeft de FRITZ!Box zich steeds verder ontwikkeld en ondersteunt hij nu ook glasvezelverbindingen tot wel 10 Gbit/s.

20 jaar innovatie
AVM biedt met de FRITZ!Box al 20 jaar een combinatie van hardware en software, veelzijdige functies, eenvoudige installatie en bediening en regelmatige gratis updates. De FRITZ!Box ondersteunt elke breedbandtechnologie, maakt wifi met een groot bereik mogelijk, biedt een compleet telefoonsysteem en vele opties voor het opzetten van een slim thuisnetwerk. Ook biedt hij alledaagse functies zoals ouderlijk toezicht, een hotspot voor gasten of instellingen voor videogesprekken wanneer je thuis werkt.
Verder kan een FRITZ!Box in enkele stappen worden ingesteld en de gebruikersinterface is zo ontworpen dat deze voor iedereen duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is. Zowel beginners als geroutineerde gebruikers profiteren van de vele instelmogelijkheden en uitgebreide analysetools. Daarnaast breiden de gratis FRITZ!-apps het functionele bereik van de FRITZ!Box uit.
Ook biedt de FRITZ!Box zijn eigen volledig gesloten firewall, VPN en ouderlijk toezicht. De eigen cloud-oplossing van de FRITZ!Box zorgt voor een veilige toegang tot belangrijke documenten, foto's en video’s wanneer je onderweg bent. Verder zorgen de automatische updates ervoor dat gebruikers veilig en stabiel kunnen surfen op alle netwerken.
De nood aan een reeks van verschillende apparaten zoals een modem, wifi-router en smart home hub is er niet, want FRITZ!Box-gebruikers krijgen alles in één apparaat. Opties voor lager stroomverbruik, zoals de energiebesparingsmodus, zijn inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de regelmatige en gratis updates. Dit betekent dat FRITZ!Box-gebruikers vele jaren na aankoop van nieuwe functies kunnen genieten of het apparaat als mesh-repeater kunnen gebruiken in plaats van de router steeds te moeten vervangen of weg te gooien.

Waaraan dankt de FRITZ!Box zijn naam?
Het merk FRITZ! bestaat al ruim 30 jaar en de FRITZ!Box al 20 jaar. Het begon in 1995 met de FRITZ!Card voor ISDN. Sindsdien wil AVM ingewikkelde netwerktechnologie eenvoudig voor iedereen maken: het idee is dat iedereen de producten makkelijk en eenvoudig kan gebruiken. Daarom werd er een productnaam gezocht die persoonlijk was, toegankelijkheid uitstraalde en stond voor gebruiksgemak en begrijpelijke technologie. De naam Fritz is ongecompliceerd en past bij het bedrijf waarvan het hoofdkantoor in Berlijn gevestigd is. Na FRITZ! en FRITZ!Card in 1995 was de naam FRITZ!Box in 2004 de voor de hand liggende keuze: alles wat je nodig hebt voor een controlecentrum in de digitale woning is verkrijgbaar in één box: de FRITZ!Box.

Mijlpalen van de FRITZ!Box op de breedbandverbinding
- 2004 - De eerste FRITZ!Box wordt gepresenteerd op Cebit te Hannover op 18 maart 2004
- 2009 - FRITZ!Box voor VDSL
- 2010 - FRITZ!Box voor kabelaansluiting
- 2011 - FRITZ!Box voor mobiele LTE
- 2016 - FRITZ!Box Fiber voor glasvezelverbinding
- 2021 - FRITZ!Box voor 5G
- 2022 - FRITZ!Box voor 10 Gigabit glasvezel

AVM Fritzbox 20 jaar