De iiyama G-Master GB2745HSU Black Hawk is een degelijke en goed betaalbare full-hd gaming-monitor voor starters.

Aad Munsterman

iiyama G Master GB2745HSU Black Hawk

De iiyama G-Master GB2745HSU is een gaming-monitor op instapniveau uit de Black Hawk-serie. Dat wil zeggen dat deze geschikt is voor de minder zware games die om een niet al te hoge resolutie en beeldverversing vragen. Als tegenwicht geldt een aantrekkelijke prijs. Deze monitor is ook goed te gebruiken voor standaard kantoorwerkzaamheden, waarbij de werkdruk afgewisseld kan worden met het spelen van een middenklasse spel. De G-Master-serie van iiyama bevat een breed scala aan groepen/ clans gaming-monitoren die aan diverse eisen van de low-end tot high-end gamers voldoen.

UITVOERING
Dit model is degelijk en strak in het zwart uitgevoerd met een smalle rand. Rechtsonder zit een bedieningspaneel met knoppen voor de OnScreen Display (OSD)-aanpassingen. Het matte 27inch IPS-scherm beschikt over een full-hd resolutie (1920*1080), een maximale beeldverversing van 100 Hz en een 1ms MPRT-pixeltijd. De maximale helderheid is 250 nits, het gemeten kleurbereik is 98% sRGB en 82% DCI-P3, prima voor gaming en kantoorwerk.

OSD EN AMD FREESYNC
Het brede scala aan scherminstellingen is te bereiken via druknopjes, waaronder Black Tuner voor de gamer en blauwlichtreductie. Met de AMD FreeSync-functie wordt de vernieuwingsfrequentie van het beeldscherm gesynchroniseerd met de framerate van FreeSync-compatibele grafi sche kaarten. Hierdoor worden visuele artefacten waar veel gebruikers bijzonder gevoelig voor zijn, verminderd of geëlimineerd. Denk aan invoerlatentie, schermscheuren en haperingen tijdens het gamen en het afspelen van video. NVIDIA grafi sch-kaarten kunnen ook gebruikmaken van AMD Freesync via het NVIDIA Control Panel.

AANSLUITINGEN
Aan de achterzijde zien we een HDMI-1.4- en een DisplayPort-1.2-aansluiting. Er is ook een usb2-hub aanwezig met twee usb-a-uitgangen geschikt voor toetsenbord en/of muis. Je kunt er ook je telefoon mee opladen met max. 500 mA. Er zijn twee 2watt luidsprekers, maar gamers werken liever met een bekabelde hoofdtelefoon via de 3,5mm audiojack.

ERGONOMIE EN STROOMVEBRUIK
De ruim aanwezige ergonomische voorzieningen bestaan o.a. uit een vooruitstekende voet, zodat weinig ruimte (9 cm) achter de monitor nodig is.
Het scherm kan draaien op de voet en heeft zelfs een pivot-functie, waardoor het scherm ook geheel verticaal gezet kan worden. De hoogteverstelling is een mooie 15 cm (onderkant/bovenkant scherm 5 tot 20 / 42 tot 57cm boven tafelblad). Het scherm kan verder kantelen onder een hoek van max. 22 graden en VESA-bevestiging is een optie.
Het stroomverbruik is energieklasse E tot 22 watt; typisch verbruik is ongeveer 17 watt met 0,5 watt in stand-by.

CONCLUSIE
De iiyama G-Master GB2745HSU Black Hawk is een gaming-monitor voor de startende gamer die nog geen high-end eisen aan de monitor stelt. De full-hd-resolutie geeft een lekker groot beeld met goede scherpte. Deze iiyama gaming-monitor heeft een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

.


Product: iiyama G-Master GB2745HSU-B1

 

4 sterren

Adviesprijs: € 139,- 

Pluspunten:
* aantrekkelijke prijs
* multifunctioneel voor gaming en kantoorwerk
* in hoogte verstelbare voet en pivot-functie

 Minpunten:
* USB2 en maar 1 HDMI-poort