De Philips 4K The One 65inch lcd-tv (model 65PUS8808) is een 4K lcd-tv met goed beeld en gaming-opties voor een aantrekkelijke prijs. Lees hier onze review van de Philips The One.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Phillips heeft zowel OLED- als lcd-tv’s en zoals op voorgaande pagina’s deels uitgelegd: de lcd-techniek loopt al jaren mee, is goedkoop en wordt ook nog steeds verbeterd. We bekijken het uitgebreide LCD 65inch 8808-model dat beschikt over het unieke Ambilight-systeem, wordt uitgebracht onder de naam The One en is verkrijgbaar van 43 inch tot 85 inch.

8808 75 85 RFT SC RGB 2

Scherm
De tv ziet er strak uit met een geborstelde donkergrijze aluminium voet en smalle randen. Het lcd-paneel en techniek is een geïntegreerd geheel van 145 x 90 x 8,4 cm incl. draaibare voet; wandmontage is optioneel mogelijk. De helderheid van het scherm is maximaal zo’n 500 nits en de kleurweergave is 90% P3. Micro Dimming Pro zorgt voor gelijkmatige verlichting van het scherm.

Techniek
De door Philips zelf ontwikkelde P5 Picture Engine regelt de invoer van beeld en geluid. Diverse optimalisatietechnieken, waaronder HDR, HDR10+, HLG en Dolby Vision, verbeteren het beeld zodra aanwezig in het videosignaal. Upscaling werkt vanaf SD naar UHD-4K. Voor de bediening wordt gebruikgemaakt van het snelle en gebruikersvriendelijke Google TV (Android) met vele apps. Er zijn twee HDMI 2.1/48Gbps- en twee HDMI 2.0-aansluitingen. Daarnaast zijn er twee usb- en een LAN-aansluitingen, draadloos wordt gecommuniceerd met BT5 en Wi-Fi 5. Zenderinput loopt via een coaxkabel of DVB-tuners incl. CI+. Gamers kunnen gebruikmaken van de beeldverversing van max. 120 Hz bij 2560 x 1440 pixels, een pixeltijd van 9 ms en van ALLM, HDMI VRR, Dolby Vision Game en AMD FreeSync Premium. De afstandsbediening kan ook met spraak worden bediend (Google Assistant), maar integreert niet met een externe settopbox.

Beeld en geluid
Het beeld van The One is door de 4K-resolutie scherp en heeft goede kleurweergave. Diepzwart ontbreekt zoals we zien bij een OLED-scherm. De kijkhoek is een aandachtspunt, zij-inkijk levert al gauw minder heldere beelden op. Het geluid wordt geleverd door een 40watt versterker met 4 luidsprekers met automatische kalibratie en Dolby Atmos en DTS-ondersteuning. Het geluid klinkt wat vlak vanwege een magere bas. Een soundbar of multimediaversterker zal de kwaliteit sterk verhogen.

AmbiLight
Het unieke Ambilight is aan drie kanten ingebouwd en straalt gekleurd licht uit dat in lijn ligt met wat op de tv getoond wordt. Er zijn veel functie-instellingen mogelijk die via de afstandsbediening zijn te regelen. Het beeld wordt met de verlichting vergroot en dat is een leuk meeslepend concept.

Conclusie
Deze tv heeft een attractieve prijs voor een 65inch tv en biedt daarbij helder 4K-beeld. Het gebruik van HDR-technieken geeft de weergave een kwalitatieve boost. Ten opzichte van de high-end modellen, en met name de laatste OLED’s, wordt ingeleverd op helderheid, contrast en brede kijkhoek, maar daar is de prijs dan ook naar.


Product: Philips The One 65PUS8808

3 en half sterren

Adviesprijs: € 1199,00

Pluspunten
:
* 4K met scherp beeld en heldere kleuren
* Ambilight en Android-besturing
Minpunten:
* mist intens zwart
* beperkte optimale kijkhoek