De Netatmo-rookmelder ziet er modern uit, maar is fors groter dan de besproken Netatmo-koolmonoxidemelder. 

SSA Face PRINT HD 2Rob Coenraads en Aad Munsterman


De ronde unit heeft een doorsnede van 115 mm en is 44 mm hoog in de kleur gebroken wit. De onderplaat moet tegen het plafond worden geschroefd, waarna je de melder erop draait en gelijk de melder activeert. De interne, niet-vervangbare, batterijen hebben een levensduur van 10 jaar.

Je koppelt de melder via bluetooth aan de Securityapp, waarna ook de wifi -link wordt gelegd. Bij Android en iOS wordt de melder zichtbaar in de app en kun je de wifi status bekijken en de 85dB-sirene testen. Bij iOS krijg je vervolgens de vraag om met Apple’s Home Kit te koppelen, waarmee meer gegevens beschikbaar komen voor slimme vervolgacties.

De gebruikersvriendelijkheid van de, met reclame doorspekte, app kan beter en andere smart-systemen dan Apple’s Home Kit worden niet ondersteund. Hij alarmeert met een alarmtekst en geluidsmelding, via wifi en mobiel internet, naar de Netatmo Security-app en Apple’s Woning-app. Prettig is dat hij zichzelf controleert, bijvoorbeeld de batterij- en wifi-status.Netatmo Netatmo Smart Rookmelder

4 sterren

Adviesprijs: € 74,99

Pluspunten: 
* status en meldingen op telefoon
* zelfcontrole
Minpunten
* smart nog alleen in Apple’s Home Kit
* app kan gebruiksvriendelijker