Het vastleggen van je reizen – en het eventueel delen ervan met de thuisblijvers – is vaak een belangrijk onderdeel van de vakantie.

Dennis Gandasoebrata

polarsteps 2

In de praktijk worden kanalen zoals Instagram en Facebook vaak gebruikt, maar Polar Steps richt zich juist op de vakantieganger (lees ook de workshop Deel je vakantie met Polarsteps).

Via de app kun je je trips plannen. Tijdens de trip zelf wordt je locatie bijgehouden. Je ziet de kaart van het continent waarop je je begeeft en hierop wordt de route geprojecteerd. Op locaties met foto’s, wordt dit via miniatuurweergaven van de foto’s getoond.
Je kunt de mapweergave ook gebruiken voor het plannen van de trip. Zo wordt de reistijd van de verschillende segmenten weergegeven en geeft de app ook een indicatie van de reiskosten (op basis van het gekozen vervoermiddel, bijvoorbeeld openbaar vervoer).

Vooral de verschillende ‘reisgidsen’ in de app vallen op. Deze gidsen zijn voorzien van ervaringen van medereizigers en het nodige beeldmateriaal. Je kunt ze slim inzetten voor inspiratie. Op het moment van schrijven zijn er ruim 300 gidsen via de app beschikbaar. In de praktijk blijkt de app handig om thuisblijvers op een aantrekkelijke manier op de hoogte te houden van je reis. De app presenteert de reisverslagen niet alleen op een aantrekkelijke manier, maar voegt ook extra informatie aan het verslag toe, zoals het weer.

Polarsteps  www.polarsteps.comPCA sterren 4 5 331

 

4 en half sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android +, iOS 14.0+ 
Taal: Nederlands, Engels