Recent heeft Sonos de reeks gerenommeerde soundbars uitgebreid met de Sonos Ray met een aantrekkelijke prijs. PC-Active ontving als een van de eersten een testmodel.

Aad Munsterman, Marco Mekenkamp en Rob Coenraads


Sonos Ray white product 2Voor veel mensen is Sonos een begrip, mede door het goede geluid, de goede app en een mooie vormgeving. Qua soundbars kon je bij Sonos kiezen voor de ook wat compacte Sonos Beam en de duurdere en grotere Sonos Arc die we allebei ook hebben getest, zodat je de nieuwe Sonos Ray soundbar hiermee mooi kunt vergelijken. De Ray is de meest toegankelijke soundbar tot nu toe, en Sonos verwacht dat het voor velen de eerste soundbar zal zijn die ze kopen. Anderen kopen de Ray misschien voor hun tweede tv in een slaapkamer of kantoor. Een tv of mediabox heeft vrijwel altijd een optische aansluiting, zodat aansluiten op de Ray eenvoudig is.

De soundbar is met zijn beperkte afmetingen vooral geschikt voor de niet al te grote woonkamers en slaap- en kinderkamers. Het voorgebrachte geluid is vrij van vervorming en helder. Het accent ligt op goede verstaanbaarheid van spraakgeluid, ook bij een laag volume. Daarmee is het vaak een hele verbetering in vergelijking met geluid uit tv-luidsprekers.

Lees de complete review op https://www.pcactive.nl/update/7582-review-sonos-ray-compacte-soundbar


Product
: Sonos Ray compacte soundbar

4 sterren

 

Prijs: € 299,-

Pluspunten
* compacte soundbar met goed geluid
* goede prijs/prestatie

Minpunten: 
* beperkte aansluitmogelijkheden (geen HDMI en bluetooth)
* smal geluidsbeeld en geen Dolby Atmos