Lenovo is natuurlijk een gerenommeerd merk op het gebied van computers, maar brengt ook o.a. smartphones, servers en slimme apparaten uit. En ook tablets waarvan je hier de review vindt van de Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (2e generatie) met 128 GB opslaggeheugen, een oplaadstation en een HCC-aanbieding.

Regelmatig publiceren wij reviews van Lenovo-producten, zoals de Lenovo IdeaPad S340 en C340. Ook kun je uitgebreid lezen over welke tablet het beste bij jou past, waaronder de Lenovo Yoga Smart Tab 10.1. In dit artikel vind je de review van de Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (2e generatie) met een opslaggeheugen van 128 GB en een oplaadstation.

Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus (2e generatie) met 128 GB opslaggeheugen
Net als bij veel laptops en smartphones zijn er bij deze tablet verschillende versies. Zo is deze versie uitgerust met een opslaggeheugen van 128 GB. Wellicht zie je aanbiedingen die goedkoper zijn dan de aanbieding die HCC biedt, maar die hebben maar 64 GB aan opslaggeheugen en hebben geen laadstation. Overigeet wel: wij bieden een versie aan met en tablets Er is een update naar Android 10 beschikbaar. Die komt uiteindelijk automatisch maar je kunt het ook handmatig versnellen bij updates zoeken.
Deze Tab M10+ FHD tablet loopt tegen het eind van zijn life cycle, is bijna twee jaar geleden uitgebracht.

Ontwerp en behuizing
De Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus is uitgerust met een metalen behuizing en mooie dunne randen. Het scherm is 10,3inch groot met een mooi helder beeld en een resolutie  van 1920 x 1200 pixels, dus full-hd plus. Verder is deze Lenovo Smart Tab 244,2 mm x 153,3 mm x 8,15 mm groot en weegt hij slechts 460 gram.
Aan de zijkant van de tablet vind je twee luidsprekers die een goed geluid geven. Ook zijn er twee dubbele microfoons met speciale digitale signaalprocessors.
Verder beschikt deze Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus over twee camera’s, een aan de voorkant en een aan de achterkant. De camera aan de voorkant beschikt over 5 MP met vaste focus en de camera aan de achterkant komt met 8 MP en autofocus.
Aan de rechterzijde van de tablet bevinden zich diverse knoppen. De bovenste, tevens de langste knop, is om het volume aan te passen. Direct daaronder zit een kleiner knopje. Als je hier op klikt, ga je rechtstreeks naar de camera. In het midden aan de rechterzijde vind je de SD-kaartsleuf; heb je aan 128 GB aan opslaggeheugen niet genoeg, dan kun je hier dus nog altijd een (micro-)sd-kaart in doen om de opslagcapaciteit te vergroten met maximaal 128 GB. Verder heeft deze Smart Tab nog een gecombineerde koptelefoon-/microfoonaansluitin en een usb-c-aansluiting om de tablet mee op te laden. Ten slotte zijn er geleidepinnnen die deze tablet opladen als je hem in een oplaadstation zet.

Android, updates en kindermodus
De Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus komt uit de doos met Android 9 Pie als besturingssysteem, en hij zal vrijwel meteen updaten naar Android 10. De tablet zal niet meer updaten naar Android 11, maar zal wel nog ruim een jaar beveiligingsupdates ontvangen.
Handig is de de speciale kindermodus waardoor jij zelf kunt bepalen hoelang je kind de tablet mag gebruiken en welke content hij of zij mag zien.

Batterij, geheugen en processor
De Lenovo Smart Tab gaat tot zeven uur mee wanneer je op internet aan het surfen bent. Wanneer je video’s aan het afspelen bent, gaat deze logischerwijs minder lang mee: zo'n 4,6 uur. Verder is de Lenovo Smart Tab uitgerust met een Mediatek-processor van 2,3 GHz en 8 kernen. Zoals al eerder genoemd, heeft deze tablet 4GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslaggeheugen (uitbreidbaar tot 256 GB aan opslaggeheugen).

Overig
De Lenovo Smart Tab M10 FHD komt met Bluetooth. Daarnaast kun je inloggen door middel van gezichtsherkenning. Om de tablet makkelijker te gebruiken, is er ook een mogelijkheid tot het gebruik van Google Assistant.

Oplaadstation
Deze uitvoering van de Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus komt met een handig oplaadstation. Hierdoor kun je deze tablet ook gemakkelijk gebruiken als een digitale fotolijst; bovendien kun je ook eenvoudig muziek afspelen en video's bekijken als je de tablet in het laadstation plaatst. Een ander voordeel van het plaatsen in een oplaadstation is dat hij altijd is opgeladen; je hoeft dan niet meer bang te zijn dat de tablet 'leeg' is.

Prijs en beschikbaarheid
De Lenovo Smart Tab M10 FHD Plus is verkrijgbaar via Lenovo.nl voor een prijs van € 229,-, maar HCC-leden hebben een prachtige korting van € 40,- en betalen maar € 189,- via deze actie.

Lenovo Smart Tab M10 Plus