MSI zet de MD271QP in de markt als ‘Business- & Productivity Monitor’. Hij heeft een groot 27inch scherm en QWHD-resolutie. Die combinatie geeft 78% meer pixels dan een full-hd scherm. Daarmee ontstaat veel meer werkoppervlakte en daar kun je niet genoeg van hebben.

Aad Munsterman

MSI NB New Stealth 15M Carbon Gray photo03 3

De monitor heeft een strakke uitstraling met modieuze smalle randen. Het matte 27inch 16:9 IPS-scherm met 2560 x 1440 pixels biedt heldere kleuren en een brede kijkhoek van 178°. De pixelresponsetijd is 5 ms, de maximale beeldverversings-frequentie 75 Hz, de helderheid 250 cd/m2 en het contrast 1000:1. De kleurdekking in sRGB is 109,02%. Deze specificaties zijn goed voor algemeen gebruik, zoals kantooromgevingen. 

Het scherm staat stevig op een bescheiden voet en kan daarin draaien. De hoogteverstelling is 11 cm met minimaal 5 cm vanaf het bureau. Naar voren en achter kantelen kan circa 25° en verticaal kan het scherm 90° draaien voor een lang beeld, wat handig is bij lange teksten en MSI 2dergelijke. Dat zijn ruim voldoende ergonomische instellingen. Er is geen nok in het draaideel aanwezig voor het snel rechtzetten van het scherm. De koppeling aan het scherm is gebaseerd op 75 x 75mm VESA, zodat ook andere bevestigingen mogelijk zijn. Aan de achterzijde zien we de volgende aansluitmogelijkheden: DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, een usb-c (DisplayPort Alternate)-aansluiting en een 3,5mm jack voor een hoofdtelefoon. Een hdmi-kabel wordt meegeleverd. Een usb-c-kabel ontbreekt, maar zou wel handig zijn omdat veel platte laptops alleen met usb-c/DP worden geleverd voor aansluiting van een extra scherm. 

Ingebouwd zijn twee 1W-luidsprekers die, zoals bij de meeste monitors, een wat kaal geluid geven. De On-Screen Display-bediening wordt gestart vanaf rechtsonder waar we naast on/o_ een viertal knoppen vinden voor het aanpassen van de beeldinstellingen. Het vergt wel even gewenning voordat je dat snel kunt bedienen. Onder de beeldinstellingen vinden we de standaardinstellingen aangevuld met blauwlichtreductie om de ogen, met name in de avonduren, rust te geven. Voor installatie onder Windows is er voor de schermaanpassingen een MSI Display Kit beschikbaar, maar die software heeft niet veel toegevoegde waarde bij deze monitor. 

Samengevat: de MSI MD271QP is een standaardmonitor met een groot werkoppervlakte voor primair kantoorautomatiseringstoepassingen.

 

Product: MSI Modern MD271QP

4 sterren

Prijs: € 349,-
Pluspunten:
* nette en strakke uitstraling
* goed beeld
Minpunten:
* alleen hdmi-kabel meegeleverd