Van oudsher is een desktopcomputer een pc met een aparte monitor. Al jaren zijn ook all-in-ones verkrijgbaar, lees hier de review van de MSI All-in- One PC PRO 22XT 10M-03SEU.

Aad Munsterman

MSI Pro 1

Een all-in-one is een monitor met een in gebouwde computer, zoals de MSI All-in- One PRO 22XT 10M-03SEU. Via de hdmi-in-aansluiting kan dit apparaat ook als tweede monitor worden gebruikt en via de hdmi-out-poort kan een extra beeldscherm worden aangesloten. Het pc-deel bestaat uit een moederbord met een 10e generatie Intel i3-10100-processor met 8GB DDR4-werkgeheugen, een ssd met 256 GB voor het besturingssysteem en applicaties en een 1GB harde schijf voor dataopslag. Dit model is ook met andere hardware-configuraties leverbaar, waaronder een i5-processor en in de kleuren zwart en wit. Windows 10 Home bestuurt het geheel.

Msi 2MONITOR EN AANSLUITINGEN 
Het glanzende 21,5inch full-hd multitouch-aanraakscherm (1920x1080 pixels) is van het type IPS met natuurlijke kleuren en een helderheid van 250 nits. Het scherm wordt aangestuurd door de in de Intel-processor geïntegreerde Intel UHD Graphics 630-processor. 
Het frame ziet er aan de voorkant strak uit en het scherm heeft binnen het frame een 8 mm brede zwarte rand. Het geheel is stevig uit gevoerd. De ergonomische instellingen zijn beperkt: alleen kantelen is mogelijk en het scherm staat 7 centimeter van het bureaublad.
Aan de achterzijde is een Vesa-aansluiting aanwezig voor optionele wandmontage. Linksachter en -opzij zien we volop aansluitingen, zoals 2x LAN RJ45, 1x usb-c 3.1/5Gbps, 2x usb-2 en 3x usb-3.1/5Gbps en er zit zelfs nog een 9-polige seriële COM-poort op. Deze laatste is bedoeld voor bijvoorbeeld een barcodescanner of creditcard-reader. Hiermee zie je zonder gebruik van toetsenbord en muis ook een interessante en veelgebruikte toepassing van dit systeem: als selfservice station. 

De ‘gewone’ cardreader aan de linkerzijkant kan sd-, ms- en mmc-kaarten lezen en schrijven. De draadloze communicatie wordt verzorgd tot Wi-Fi 5 (ac) en Bluetooth tot 4.2. Op de achterzijde bevindt zich een mini-joystick voor de beeldinstellingen voor redelijk eenvoudige bediening van de OSD (On Screen Display)-instellingen. Het wat magere geluid wordt voortgebracht door twee 2watt luidsprekers aan de onderzijde. Er is een aparte 3,5mm jack voor een microfoon, opvallend genoeg is geen webcam ingebouwd. Conclusie: een mooi uitziende en stille all-in-one pc met prima aanraakscherm en aparte monitorfunctie.

 

Product: MSI All-in-One PRO 22XT 10M-03SEU

3 en half sterren

Adviesprijs: € 795,-
Pluspunten:
* mooie, stille all-in-one 
* multitouch aanraakscherm geeft prima beeld
Minpunten:
* magere technische specs
* geen webcam