De Eizo Flexscan EV2495 is een strakke en elegante verschijning en desondanks een monitor van formaat: stevig gebouwd, 90 graden kantelbaar en met prima specificaties.

Aad Munsterman

ev2495 front

De Eizo Flexscan EV2495, leverbaar in zwart of wit, is een 24inch monitor en primair ontwikkeld voor computers in kantoorsystemen die voorzien zijn van een usb-c-aansluiting. In deze monitor is een bijzondere usb-c-hub c.q. dockingstation ingebouwd. Met de usb-c-kabel kan een laptop van stroom (maximaal 70 W) worden voorzien, zodat geen aparte netadapter nodig is. De monitor heeft ook een 1Gbps RJ45 LAN-aansluiting die via de usb-c-kabel wordt doorgezet naar de computer.

Met deze aansluiting kun je ook meerdere beeldschermen van dit type onderling koppelen van usb-c- naar usb-c-poort. Een andere optie is om via de usb-a-poorten een KVM-switch te maken, waarbij toetsenbord en muis worden gedeeld door bijvoorbeeld een laptop en pc. Voor koppeling met andere type systemen zijn een hdmi- en DisplayPort-poort beschikbaar. Naast de usb-c-systeemaansluiting zien we nog tweede usb-c-poort en aan de zijkant drie usb-a-poorten. De testmonitor is in strak zwart een elegante verschijning en heeft een ontspiegeld IPS-scherm met zeer smalle randen en iets meer dan fullgave is 100% sRGB en de helderheid 350 nits, zodat de monitor prima kan functioneren in een kantooromgeving en voor privégebruik. De verversingsfrequentie van het beeld is 60 Hz en de pixeltijd 5 ms. De vele instellingen van het scherm kunnen eenvoudig worden geregeld via de elektrostatische knoppen onder de op het scherm weergegeven instelopties. Een aantal andere beheerinstellingen zijn ook beschikbaar via de Eizo Screen InStyle-software. 

Back 2VOLLEDIG KANTELEN
De bouw van de monitor en voet is zeer stevig. Het gewicht komt daarmee op 7,6 kg. De hoogte- instelling is traploos verstelbaar, dus zeer flexibel en het scherm kan 90° gekanteld worden, zodat een lang verticaal beeld ontstaat: handig voor lange teksten en dergelijke. Horizontaal draaien gaat licht via de voet. De ergonomische instellingen zijn dus uitstekend te regelen. Er zijn twee speakers ingebouwd met een wat kaal geluid. Als alternatief is er een 3.5mm-jack aanwezig.Om het milieu te ontzien, wordt de monitor geproduceerd volgens het ISO-14001-milieumanagementsysteem en zijn in deze monitor ECO-maatregelen getroffen om het stroomverbruik te minimaliseren. Het energielabel geeft A++ aan.Standaard gebruikt hij 11 watt, bij maximaal gebruik van alle poorten kan dit oplopen tot 156 watt. De monitor heeft een aan-uitschakelaar waarmee het stroomverbruik tot nul wordt gereduceerd. 

De EV2595 is een kwalitatief hoogstaande monitor met ingebouwde docking-faciliteiten. Het beeld is zeer stabiel en met de juiste kleuren. Er is een half jaar 0-pixel garantie en de on-site support is vijf jaar! De monitor heeft een zakelijke prijs. Er is ook een 27inch-model leverbaar.

 

Product: Monitor Eizo Flexscan EV2495PCA sterren 4 5 315

4 en half sterren

Adviesprijs: € 664,-
Pluspunten:
* degelijke en strak vormgegeven monitor
* multifunctionele usb-c-hub
Minpunten:
* prijs