Onlangs heeft Logitech een toetsenbord uitgebracht die speciaal is aangepast aan de Mac, maar ook uitstekend werkt met een iPhone, iPad en andere computers. Lees hier de review van de Logitech MX Keys.

Bert van Dijk

Logitech verkoopt sinds kort een speciale Mac-uitvoering van hun full size MX Keyboard en MX Master 3-muis. Met speciale Mac-toetsen, usb-c-oplaadkabels, een mooie lichtgrijze kleur en een lichtgekleurde verpakking maakt Logitech zijn producten extra aantrekkelijk voor Apple-gebruikers. Ondanks de Mac-toevoeging aan de naam werken ze ook uitstekend met een iPhone, iPad en andere computers, lees in deze review of de Logitech MX Keys voor Mac iets voor jou is. En hier lees je de review van de Logitech MX Master 3-muis.

Logitech MX Keys voor Mac
De toetsindeling is helemaal in Apple-stijl en heeft een numeriek toetsenbord om snel veel cijfers in te voeren. Het toetsenbord typt heerlijk. De toetsen druk je duidelijk iets verder in dan bij het Magic Keyboard van Apple. Met 810 gram is het ook een opvallend zwaar toetsenbord wat heel degelijk aanvoelt. De toetsen hebben een rond kuiltje wat meer grip geeft bij het typen en enige gewenning vraagt. Net voordat je de toetsen aanraakt, schakelt de stroombesparende sensor de toetsverlichting automatisch aan met een hoeveelheid licht die past bij de omgeving. De verlichting kun je in acht standen ook handmatig feller instellen. Als je de toetsverlichting uit laat, levert de accu genoeg stroom voor maar liefst vijf maanden. Het toetsenbord laadt helemaal op in twee uur en na drie minuten opladen heb je al genoeg stroom voor de rest van de dag.

Logitech MX keys toetsen
De toetsen van de MX Keys voor de Mac zijn helemaal in Apple-stijl

iPhone of iPad
Heb je ook een iPhone, iPad of andere computer, dan wissel je met drie toetsen snel tussen je apparaten. In combinatie met de flow-functie van veel Logitech-muizen wordt het nog veel gemakkelijker: dan hoef je de muisaanwijzer alleen maar naar het scherm van je andere computer te brengen om automatisch ook je toetsenbord te koppelen. Deze flow-functie werkt overigens niet met een iPad of iPhone. Met software van Logitech kun je verder nog 17 functietoetsen op de bovenste rij naar eigen voorkeur toewijzen.

Conclusie
Het gemakkelijk omschakelen naar een andere computer en de toetsverlichting zijn naast een lagere prijs belangrijke voordelen boven het Magic Keyboard van Apple. Met MX Keys voor mac haal je een uitstekend toetsenbord in huis. Door het hoge gewicht is het vooral een toetsenbord voor thuisgebruik. Als je ook een Windows-, Linux- of Android-apparaat hebt, kun je beter de reguliere MX Keys aanschaffen.

Product: Logitech MX Keys voor Mac

4 en half sterren

Adviesprijs: € 109,-

Pluspunten
+ comfortabel en stil
+ automatische toetsverlichting
+ snel wisselen tussen 3 computers
+ usb-c-laadfunctie tijdens gebruik
+ degelijke kwaliteit

Minpunten
- te zwaar voor mobiel gebruik
- kunststof

TIP: gebruik je het toetsenbord niet alleen thuis? Kijk dan eens naar het lichte en compacte K380-toetsenbord dat voor circa € 50,- ook te koop is in een Mac-uitvoering en hetzelfde omschakelgemak biedt. Die toetsen kun je iets minder ver indrukken, maar zijn wel erg stil. Ook heb je geen toetsverlichting, maar met enkele AAA-batterijen heb je genoeg stroom voor 2 jaar.

K380
Het Logitech K380 keyboard is een voordelig alternatief voor meer Apple-apparaten

Bert van Dijk
Verstuurt elke maand een iPhone en iPad tiplijst via apple.hcc.nl