Chinese smartphonefabrikanten zijn met een opmars bezig in de Benelux. In PC-Active 303 zijn diverse goedkope Chinese smartphones getest, in zowel het budget- als het middensegment. Op deze pagina lees je de bevindingen voor de Samsung Galaxy J6.

Sebastien Marien

Galaxy J6 grijs zwart 2

De Samsung Galaxy J6 is de enige die voor het prijskaartje geen full-hd-scherm kan bieden, en dat is jammer. Al heeft hij wel een AMOLED-scherm waardoor de kleuren levendiger zijn dan bij een gewone lcd. Verder zijn ook de prestaties van deze telefoon meer dan behoorlijk voor zijn prijskaartje, en hetzelfde geldt voor de 3GB aan RAM-geheugen. Een ander minpunt is wel het design dat een stuk minder premium uitstraling heeft dan bij de meeste concurrenten: zo is de behuizing bijvoorbeeld van plastic gemaakt. De camera presteert matig, want beelden missen soms detail en vaak is er iets te veel onscherpte.

Kijken we naar de software, dan merk je dat de telefoon draait op de Samsung Experience softwareschil. Samsung Experience werkt erg vlot en geeft een handig woordje uitleg bij de verschillende features die de schil brengt. Dat is zeker een pluspunt voor wie nog geen Samsung-telefoon heeft gehad. De Galaxy J6 kan twee jaar lang op updates rekenen, beveiligingspatches verschijnen per kwartaal.

   
Product: Samsung Galaxy J6

3 en half sterren

Prijs: € 179,-
Pluspunten:
* prestaties zijn goed
* toegankelijke softwareschil
Minpunten:
* plastic behuizing
* matige camera