Telefoons zijn onder te verdelen in diverse prijsklassen. Telefoons tot rond de € 250 vallen in de zogenoemde budgetklasse. Waarin wijkt zo’n budgettelefoon af ten opzichte van de middenklasse (tot ongeveer € 500) en de topmodellen (€ 1000 of meer)?. Hier een review van de LG Q60 (adviesprijs € 279,99)

Aad Munsterman

LG Q60 2

Telefoontoestel met aandacht voor multimedia

Het budgettoestel van LG is de Q60. Als je het toestel bekijkt dan ziet het eruit als een groter en duurder model.
Speciale aandacht is besteed aan de camera’s omdat dat onderdeel voor de gebruiker steeds belangrijker wordt. Er bevinden zich 3 camera’s aan de achterkant, 16MP standaard, 5MP breedbeeld en een dieptecamera. Aan de voorzijde een 13MP met Portretfunctie voor verbetering van selfies. Er wordt kunstmatige intelligentie (AI) gebruikt om de foto’s te optimaliseren.
Het geluid via de hoofdtelefoon is bijzonder omdat DTS:X 3D (virtueel 7.1 surround) wordt ondersteund.
Het scherm is een 6.26” LCD met HD-resolutie (720*1520). Voor een toestel gericht op multimedia verwacht je toch wel een Full-HD scherm.
De 8-core 2,2 Ghz processor met een intern geheugen van 3 GB geeft de telefoon een redelijke bedieningssnelheid. Er is 64GB dataopslag en dat is uit te breiden via Sim/micro-sd slot.
Verder beschikt dit toestel over een accu van 3500mAh met lader via micro-usb, WiFi4 (bgn) met max. 260 Mbps, BlueTooth 4.2, Dual Sim en NFC.
Het besturingssysteem is Android 9, aangevuld met de LG UX-schil.

Als je weinig budget hebt, maar toch redelijk goede multimedia-functionaliteit wenst, is dit toestel het bekijken waard.

   
Product: LG Q60


3 sterren

Prijs: € 279,99, winkelprijs  € 164,-
Pluspunten:
* Uitgebreide camera-functionaliteit
* Geavanceerde DTS-audio
Minpunten:
* HD-scherm