Voor simpel internetgebruik voldoet bijna altijd de gratis router van je provider, maar techliefhebbers met veel apparaten willen meer. Wij zochten de beste oplossingen voor echt goede wifi. In dit artikel: de Netgear Orbi RBK50.

Stephan Overbeeke

P4 Mesh2 Netgear RBK50

De Netgear Orbi RBK50 uit de AC3000-klasse was de allereerste mesh-oplossing die Nederland bereikte, maar blijft vooralsnog ongeslagen als je gewoon goede wifi zoekt en daar ook (flink) voor wilt betalen. De Orbi RBK50 is een tri-band oplossing die één zware extra band ingebouwd heeft enkel om de onderlinge datastromen tussen de nodes af te handelen. Hierdoor zijn de prestaties ongekend goed, zelfs met meerdere gelijktijdige intensieve gebruikers. Netgear’s installatie en app-ervaring zijn eveneens erg gebruiksvriendelijk, de twee torens zijn wel fors om ze ergens te plaatsen.

Het voornaamste nadeel van deze Orbi is zijn prijs: voor € 349,- krijg je slechts twee nodes en dat is pittig zelfs als elk van die torens een opvallend groot bereik weet te halen. Wil je een derde satelliet om het draadloze signaal meerdere kanten op te versterken, dan mag je bijna € 500,- afrekenen, al heb je dan wel genoeg capaciteit voor een forse villa. Maar eerlijk is eerlijk, als je de beste prestaties biedt, mag het ook wat kosten.

   
Product: Netgear Orbi RBK50

PCA best getest 305

5 sterren

Prijs: € 349,- voor 2 nodes, € 495,- voor 3 nodes
Pluspunten:
* beste mesh-prestaties
* gebruiksvriendelijk
Minpunten:
* hoge prijs