Voor simpel internetgebruik voldoet bijna altijd de gratis router van je provider, maar techliefhebbers met veel apparaten willen meer. Wij zochten de beste oplossingen voor echt goede wifi. In dit artikel: de TP-Link C3200.

Stephan Overbeeke

P3 Router3 TP Link C3200 2

De TP-Link C3200 is een tri-band router, een router die betere prestaties biedt simpelweg door een extra (5GHz) wifinetwerk aan te bieden. Door draadloze apparaten over meerdere netwerken te verdelen, houd je hogere prestaties per apparaat en heb je vooral minder last van elkaar. Toegegeven, de automatische verdeling werkt niet altijd perfect, maar als je zelf afstelt wie op welk netwerk zit, is het wel een ideale oplossing voor situaties waar je met een beperkt aantal intensieve gebruikers te maken hebt. Zo kun je de kinderen bijvoorbeeld hun eigen netwerk geven, en kunnen ouders op hun eigen netwerk zonder vertraging werken, online shoppen of andere dingen doen.

De totale featureset is weinig imponerend voor dit geld (VPN ontbreekt bijvoorbeeld), al zijn opties voor ouders wel goed. Stabiliteit en prestaties zijn uiteraard in orde, maar je koopt een opvallend betaalbare C3200 uit de AC3200-klasse toch vooral voor dat extra netwerk.

   
Product: TP-Link Archer C3200PCA best getest 305

4 en half sterren

Prijs: € 159,- tot € 179,-
Pluspunten:
* extra 5GHz-band
* goede prestaties
* prijs (voor AC3200)
Minpunten:
* weinig features