Voor simpel internetgebruik voldoet bijna altijd de gratis router van je provider, maar techliefhebbers met veel apparaten willen meer. Wij zochten de beste oplossingen voor echt goede wifi. In dit artikel: de AVM FRITZ!Box 7530.

Stephan Overbeeke

P3 Router2 AVM FRITZBox 7530

Hoewel de FRITZ!Box 7350 met 139 euro ‘slechts’ een AC1300-klasse router is, scoort AVM door hier een volledige modem te bieden die in staat is om KPN’s standaardrouter volledig te vervangen. Sterker nog, dankzij Supervectoring (ook wel VDSL Annex Q of V Plus genoemd) kan deze router het maximale uit ADSL/VDSL-verbindingen halen.

Door de bank genomen zijn de draadloze prestaties erg goed, zeker gezien de meeste draadloze apparaten toch niet meer dan de twee datastromen aankunnen die de 7530 biedt; vooral Macbook Pro-eigenaren zullen een duurdere variant willen.

Het bereik en de stabiliteit is in elk geval dik in orde, en AVM’s featureset is traditioneel indrukwekkend: VPN, opties voor ouders, tal van opties voor aangesloten usb-apparaten, je kunt zelfs een welkomstpagina maken voor je wifi zoals in hotels. Er zit zelfs een volledige VOIP-telefoniecentrale in met DECT-functionaliteit, wat vooral ZZP’ers en kleine bedrijven zal aanspreken die hun standaardmodem willen vervangen.

   

Product: AVM FRITZ!Box 7530

4 sterren

Prijs:€ 139,-
Pluspunten:
* modemfunctionaliteit
* geweldige featureset
* goede all-round prestaties
Minpunten:
* meerprijs
* geen derde/vierde datastroom