Voor simpel internetgebruik voldoet bijna altijd de gratis router van je provider, maar techliefhebbers met veel apparaten willen meer. Wij zochten de beste oplossingen voor echt goede wifi. In dit artikel: de TP-Link C2300.

Stephan Overbeeke

P3 Router1 TP Link C2300

De eerste uitblinker die we tegenkomen in onze routertest, is de 119 euro kostende TP-Link C2300. Deze router uit de AC2300-klasse laat op vrijwel geen enkel vlak punten liggen. De prestaties op zowel de 2,4GHz-band als de 5GHz-band zijn uitstekend, met drie datastromen kun je de snelle wifi van een toplaptop eenvoudig verzadigen, hij overleefde onze stabiliteitstest eenvoudig en het bereik is keurig in orde met nauwelijks verval op 30 en 40 meter afstand.

Hoewel TP-Link vooral bekend staat om lage prijzen, en de C2300 relatief ook betaalbaar is, is het de featureset die hem er positief uit laat springen: uitgebreide opties voor ouders om het gebruik aan banden te leggen op basis van welk apparaat verbinding maakt, hoe laat het is, of zelfs waar op wordt gezocht online. Voor consumenten is het extra beveiligingspakket ook een mooie meerwaarde. En voor (semi)professionals zijn er VPN-mogelijkheden (OpenVPN, PPTP VPN) en is er een ingebouwde DynDNS-dienst. Tevens is er een usb-opslagfunctie en blijft het verbruik relatief laag.

   
Product: TP-Link Archer C2300PCA beste koop 305

4 sterren

Prijs:€ 119,-
Pluspunten:
* degelijke wifiprestaties
* uitgebreide featureset
* extra beveiligingsopties
Minpunten:
* geen modemfunctionaliteit