Bij gamen zijn naast de skills van een gamer ook de prestaties van een game-pc heel belangrijk. HCC!games testte de Acer Predator Orion 5000 en 3000, lees hier de reviews.

Door Giel Wildoer

HCC!games testte onlangs twee game-pc's van Acer: de Predator Orion 5000 en 3000. Deze krachtige game-pc's werden vorig jaar tijdens het jaarlijkse Acer-event next@acer in New York aangekondigd waar PC-Active ook aanwezig was. De Predator Orion 5000 gaming-desktops zijn uitgerust met maximaal 8e generatie Intel Core i7+ 8700K-processoren, gecombineerd met de nieuwste Intel Z370 chipset en maximaal twee NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti grafische kaarten in SLI. Het chassis is voorzien van een transparant zijpaneel volgens EMI-norm, zodat je het binnenwerk kunt zien. Door de segmenten van het IceTunnel 2.0-luchtstroombeheer krijgt elke sector een eigen luchtstroom om warmte af te voeren. De mid-range Predator Orion 3000 beschikt over maximaal 8e generatie Intel Core i7+-processoren en tot de NVIDIA GeForce GTX 1080 grafische kaart ondersteunt de VR-Ready desktop ook 4K-games waarbij je als gamer loepzuiver je tegenstander op het slagveld op de korrel neemt. HCC!games zocht uit of deze game-pc's ook doen wat ze qua specificaties beloven, lees onderstaande reviews!

Acer Predator Orion 3000 (€ 1.149,-)
Een krachtige pc die meerdere dingen tegelijk kan doen. De Orion 3000 heeft een hoop kracht, waardoor je kan gamen, muziek kan luisteren, een twitch stream aan kan zetten en dat allemaal tegelijk! Met zijn 8GB werkgeheugen en NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti redt de Orion 3000 zich makkelijk uit dit soort situaties en kan jou ondersteunen met alles wat je tegelijk wilt doen. Ook voor streamen zelf is dit een goede pc. Zijn klein formaat zorgt ervoor dat je hem makkelijk overal kwijt kan en staat dan dus ook niet in de weg. Hij maakt weinig geluid en zorgt er dus voor dat je ook midden in de nacht gewoon door kan gamen (als je niet te hard praat tegen je vrienden). Met zijn 1TB hdd en zijn 128GB ssd kun je alle games downloaden die je wilt, zonder dat de pc vol zit. Met zeven usb-poorten (vier usb 2.0, twee USB 3.1 Gen 1 en één USB 3.1 Gen 2) heb je ruimte om alles aan te sluiten wat je aan wilt sluiten. Uiteraard zit er aan de voorkant ook een poort om je headset in te doen.

4 sterren

Acer Predator Orion 5000 (€ 1.499,-)
Ook deze door ons geteste krachtige pc heeft 8GB werkgeheugen tot zijn beschikking en een NVIDIA GeForce GTX 1060. Het is een grote bak, wat voor sommigen een nadeel is, maar het staat wel heel mooi als hij op je kamer staat. Daarbij is het een heel groot voordeel dat je bij die grote kast dus wel een extra ssd, hdd etc. kunt plaatsen. Met een onzichtbare zijkant kijk je zo in de pc en zie je wat er daarbinnen allemaal aan de hand is. Zo geven de vele lampjes een mooi effect. De pc maakt weinig geluid en weet zich goed te gedragen als je aan het gamen bent. Streamen is geen probleem voor deze mooie Acer-pc. Met zijn 512GB ssd en 1TB hdd kun je alles op slaan wat je wilt zonder dat de computer vol staat. Bovenop de kast zitten twee usb 2.0-poorten voor de spullen die je aan wilt sluiten, tussen die twee poorten zitten twee microfoon/headset-jacks om nog meer spullen aan te sluiten. Achter op de pc zitten nog vier usb-poorten en maar liefst zes audiojacks!

4 sterren

Conclusie
Beide pc’s zijn erg goed geschikt voor het spelen van games. De meest grafisch zware games worden met gemak gespeeld en het is bijna alsof ze er niet eens moeite voor hoeven te doen om de game af te spelen. De pc’s zijn daarbij ook allebei uitgerust met een dust filter, waardoor het stof lekker uit de computers blijft en je je daar weinig zorgen over hoeft te maken. Al met al zijn beide pc’s erg uitgebreid en echte pc’s voor de gamer onder ons: zeker aanraders!