In New York kondigde Acer de nieuwe Predator Orion 5000 gaming desktop en de Cestus 510 gaming muis, de Predator Gamestoel en de Predator Hard Case aan, lees hier het verslag.

Tijdens het jaarlijkse Acer-event next@acer in New York werden onder andere de Predator Orion 5000 en 3000 gaming desktops aangekondigd. Bovendien showde Acer ook de Cestus 510 gaming muis, de Predator Game Stoel en de Predator Hard Case die we hier allemaal (kort) bespreken.

Predator Orion 5000 gaming desktop

Voor een supersnelle gaming desktop heb je sowieso een heel snelle processor en grafische kaart(en) nodig. Steve Long van Intel verklaarde dat de 8e generatie Intel Core i7+ 8700K de beste gaming desktop-processor is die Intel ooit heeft gebouwd. Gecombineerd met de nieuwste Intel Z370-chipset en maximaal twee NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti grafische kaarten in SLI garandeert de Orion 5000 niet alleen snelheid, maar ondersteunt deze VR-Ready desktop ook 4K-games waarbij je loepzuiver de tegenstander op het slagveld op de korrel kunt nemen. Bovendien kun je deze Orion 5000 ook uitrusten met maximaal 32 GB Intel Optane-geheugen om de reactiesnelheid en laadtijden te verbeteren.

Predator Orion 5000 chassis

Het Predator Orion 5000 chassis is voorzien van een doorzichtig zijpaneel waardoor je gemakkelijk het binnenwerk ziet. Het paneel voldoet aan de EMI-eisen om jou en de randapparatuur te beschermen tegen potentiële elektromagnetische storing. De zijpanelen kun je eenvoudig openen, zodat je het upgraden eenvoudig componenten en kabels kunt ervangen. Het ontwerp van het IceTunnel 2.0 airflow management verdeelt het systeem in verschillende warmtezones en creëert voor elke sector een eigen luchtstroom om de warmte af te voeren. Via het rooster met stoffilters in het voorpaneel kan de Predator Orion 5000 grote hoeveelheden lucht aanzuigen, terwijl stof buiten blijft. Aanvullende eigenschappen voor serieuze gamers zijn het Killer LAN high-speed Ethernet, koptelefoonhouders en een handgreep om hem gemakkelijker te verplaatsen.

Orion 5000 binnen C

Predator Orion 3000: kleiner broertje

Wellicht het kleiner broertje, maar ook de Orion 3000 is evt. uitgerust met een 8e generatie Intel Core i7+-processor en een NVIDIA GeForce GTX 1080 grafische kaart. Daarmee speel je op de VR-Ready Predator Orion 3000 ook 4K-games en kun je net als de 5000-serie hem ook voorzien maximaal 32 GB Intel Optane-geheugen en maximaal 64 GB DDR4-2666 RAM. De Predator Orion 3000 serie is uitgevoerd in dezelfde stijl als zijn grotere broer, met strakke lijnen, RGB-lichtbalken, blauwe accenten en ingebouwde koptelefoonhouders. De goede warmteafvoer vindt plaats door een LED-aanzuigventilator met rooster aan de voorkant en een afvoer aan de achterkant, hetgeen zorgt voor een optimale luchtstroom door het volledige chassis.

Orion 3000 C

Prijzen en beschikbaarheid

De Predator Orion 5000 serie is vanaf mei leverbaar in de Benelux met een prijs vanaf € 1499,-. De Predator Orion 3000 serie is vanaf augustus leverbaar in de Benelux vanaf € 999,-.

Predator accessoires

Predator accessoires C

Acer liet ook een aantal nieuwe Predator accessoires zien, zoals de Predator Cestus 510: een geometrisch ontworpen en aanpasbare high-performance gaming muis.

Gaming Mouse C

Ook zaten we even in de Predator Gamestoel die beschikt over afneembare kussens, uitstekende ergonomie en een lendensteun, wel zo prettig als je urenlang aan het gamen bent.

Orion 5000 met stoel en ik C

CEO Jason Chen toonde ook de Predator Hard Case:

Predator Hard Case C

Last but not least werden de volgende producten aangekondigd: de Predator Aethon 500 is een extra duurzaam mechanisch toetsenbord met vier lichtzones, de Predator Galea 500 en 300 series zijn headsets met microfoon en zeer nauwkeurig precisiegeluid en de Predator-muismatten zijn leverbaar in kunststof of textiel met cinematografische landschappen om je bij het spel te houden.