Chinese smartphonefabrikanten zijn met een opmars bezig in de Benelux. In PC-Active 303 zijn diverse goedkope Chinese smartphones getest, in zowel het budget- als het middensegment. Op deze pagina lees je de bevindingen voor de Nokia 7 Plus.

Sebastien Marien

Nokia 7 Plus 6 0 Inch 4GB 64GB Smartphone Black 572101 2

Nokia heeft met de 7 Plus een echte hit gescoord en dat succes kun je op twee manieren verklaren. Enerzijds ziet de telefoon er erg goed uit en biedt hij goede specificaties voor zijn geld. Zo heeft hij een uitstekende Snapdragon 660-chipset, en hoewel die niet zo snel is als de 845, vind je ook deze chipset doorgaans terug in duurdere telefoons. Verder is ook de accuduur een grote troef, en ook op het gebied van camera scoort hij goed. hij heeft een tweede lens, een zogenaamde telefotolens waarmee je optisch kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Anderzijds is dit niet alleen een telefoon met een prima prijs-kwaliteitsverhouding, maar ook op het gebied van software doet de Nokia 7 Plus het uitstekend. Het bedrijf kiest voor zijn toestellen traditioneel voor een softwareschil die erg neutraal is en aan de Google Pixel-toestellen doet denken. De Nokia 7 Plus heeft ook Android One, en kan twee jaar lang rekenen op snelle updates. Momenteel draait hij op Android 9 Pie.

   
Product: Nokia 7 Plus

4 sterren

Prijs: € 350,-
Pluspunten:
* camera met optische zoom
* goede bouwkwaliteit
Minpunten:
* niet de allersnelste prestaties voor zijn prijs
* geen gezichtsontgrendeling