Chinese smartphonefabrikanten zijn met een opmars bezig in de Benelux. In PC-Active 303 zijn diverse goedkope Chinese smartphones getest, in zowel het budget- als het middensegment. Op deze pagina lees je de bevindingen voor de OnePlus 6.

Sebastien Marien

coque unie oneplus 6 2OnePlus is al jarenlang een eigenzinnige fabrikant die erin slaagt om telkens weer mee te doen met de grote jongens en toch een beduidend lagere prijs te vragen. De OnePlus 6 is hierop geen uitzondering. Hij heeft een prachtige glazen behuizing, waardoor hij voor het eerst draadloos opladen ondersteunt. Hij komt met een knap AMOLED-paneel met een notch bovenaan het scherm. Verder heeft hij een 19:9-beeldschermverhouding, zodat hij beter mediacontent weergeeft. De OnePlus 6 is bovendien een echt krachtbeest dat in benchmarks hoger scoort dan de vlaggenschepen.

De OnePlus 6 draait op de eigen OxygenOS-schil, en het was een van de eerste telefoons die draaide op de nieuwe Android 9 Pie-versie. Hierdoor komt hij met de nieuwste Android-features, zoals nieuwe veegbewegingen in plaats van de navigatietoetsen en een nieuw notificatiebeheer. OnePlus voegt ook zijn eigen features toe zoals een donker thema.

   
Product: OnePlus 6

PCA best getest 303

4 en half sterren

Prijs: €520,-
Pluspunten:
* vlaggenschip-features
* uitstekende camera
* sneller dan vlaggenschepen
Minpunten:
* duurder dan voorgaande modellen
* niet waterdicht