Chinese smartphonefabrikanten zijn met een opmars bezig in de Benelux. In PC-Active 303 zijn diverse goedkope Chinese smartphones getest, in zowel het budget- als het middensegment. Op deze pagina lees je de bevindingen voor de Pocophone F1.

Sebastien Marien

pocof1 blk 1 2

Poco is het nieuwe low-budget dochtermerk van Xiaomi en dit eerste toestel kwam met dezelfde kenmerken als vlaggenschepen van zo’n € 1000,- of meer, zoals de sterke Qualcomm Snapdragon 845 en 6GB aan RAM. En dat voor circa € 375,-. Toch zijn er een aantal compromissen die je moet maken: geen glazen behuizing maar een metalen body. Wel is de dubbele camera aan de achterkant goed, maar ook niet in lijn met echte vlaggenschepen. Hetzelfde geldt voor het lcd-scherm, maar dit full-hd-scherm beschikt wel over een beschermende laag tegen krassen en valschade. Ook is de batterij stevig met 4000 mAh-capaciteit.

Verder kan hij twee jaar rekenen op updates, maar die verschijnen niet zo snel als bij de Nokia 7 Plus. Het is ook het enige toestel van de drie dat nog draait op de oudere Android 8.1-versie. Positief is wel dat de softwareschil van de Poco, in tegenstelling tot MIUI die we gewend zijn van Xiaomi, veel meer lijkt op een pure Android-ervaring.

   
Product: Pocophone F1

PCA beste koop 303

4 sterren

Prijs: € 375,-
Pluspunten:
* uitzonderlijke prestaties
* kale Android-ervaring
* goede accuduur
Minpunten:
* de camera niet in lijn met een vlaggenschip
* lcd-scherm weinig bijzonder