Telefoons zijn onder te verdelen in diverse prijsklassen. Telefoons tot rond de € 250 vallen in de zogenoemde budgetklasse. Waarin wijkt zo’n budgettelefoon af ten opzichte van de middenklasse (tot ongeveer € 500) en de topmodellen (€ 1000 of meer)?. Hier een review van de Samsung Galaxy A10 (adviesprijs € 150,-)

Aad Munsterman

Samsung Galaxy A10

Goedkope instapper

De Galaxy A10 is een redelijk groot, slank instapmodel voor een aantrekkelijke prijs. Door zijn omvang is het toestel lastig om met één hand te bedienen. Het toestel heeft een 6.2 inch LCD/TFT-scherm met een HD-resolutie van 720 * 1150 pixels. Door de beperkte resolutie wordt ingeleverd op scherpte. De processor is een 8 core met slechts 2GB geheugen. Gebruikersgeheugen is 32GB, met een SD-kaart uit te breiden tot 512GB. De camera’s zijn 13 Megapixels achter en 5MP aan de voorzijde. De foto’s zijn goed maar minder geschikt voor vergrotingen.
De accu meet een ruime 3400 mAh en wordt geladen via Micro-USB. Deze accucapaciteit is voldoende voor ruim anderhalve dag werken.
Het openen van de telefoon werkt met gezichtsherkenning, patroon, pin of wachtwoord. Een vingerafdrukscanner is niet aanwezig. WiFi4 (bgn) met als testresultaat een snelheid van maximaal ~50 Mbps. Er is voorzien in twee SIM-slots.
Het besturingssysteem is Android 9 met de One-UI gebruikersschil.

De specificaties liggen in lijn met de prijs. In de praktijk zijn veel gebruikers zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding van dit basistoestel.

   
Product: Samsung Galaxy A10


3 sterren

Prijs: € 150,-, winkelprijs  € 133,-
Pluspunten:
* Slank ontwerp
* Goedkoop
Minpunten:
* Weinig werkgeheugen
* Lage resolutie scherm