Chinese smartphonefabrikanten zijn met een opmars bezig in de Benelux. In PC-Active 303 zijn diverse goedkope Chinese smartphones getest, in zowel het budget- als het middensegment. Op deze pagina lees je de bevindingen voor de Huawei P Smart.

Sebastien Marien

Huawei P SMART 2

De Huawei P Smart onderscheidt zich in de eerste plaats met zijn uiterlijk: een metalen behuizing en een groot en mooi full-hd-scherm voor een laag prijskaartje. De prestaties van het toestel zitten ongeveer in de middenmoot en dat laat zich voelen in bijvoorbeeld de camera-app die niet altijd vlotjes draait. De prestaties van de camera zijn dan wel weer goed voor deze prijs. Ook de accuduur is behoorlijk, maar minder dan de meeste van zijn concurrentie door het mooie en grote scherm.

Als we naar software kijken, dan zien we dat Huawei zijn eigen interpretatie van Android heeft in de vorm van de EMUI-softwareschil. EMUI komt qua uiterlijk overeen met de iPhone-gebruikersinterface, waardoor hij voor Android-gebruikers niet altijd in de smaak valt. Huawei voorziet het budgettoestel twee jaar lang van beveiligingsupdates, maar of de P Smart tijdig op versie-updates zal kunnen rekenen, is maar de vraag.

   
Product: Huawei P Smart

4 en half sterren

Prijs: € 199,-
Pluspunten:
* prachtig scherm
* goede bouwkwaliteit
* sterke camera
Minpunten:
* EMUI is niet voor iedereen
* prestaties erg gemiddeld