Chinese smartphonefabrikanten zijn met een opmars bezig in de Benelux. In PC-Active 303 zijn diverse goedkope Chinese smartphones getest, in zowel het budget- als het middensegment. Op deze pagina lees je de bevindingen voor de Xiaomi Mi A2.

Sebastien Marien

Xiaomi 6X 蓝 正背组合 副本 2Dit toestel is de absolute budgettopper momenteel. Je vindt geen telefoon die de Mi A2 kan kloppen op het gebied van prijs-kwaliteitverhouding. De processor van dit toestel is dezelfde die gebruikt wordt in duurdere middensegmenttoestellen en hij laat dan ook moeiteloos de concurrentie achter zich. Verder is het scherm behoorlijk en de bouwkwaliteit prima. De Mi A2 kreeg aan de achterkant een dubbele camera met een lens van 12 megapixel en een van 20 megapixel en de prestaties zijn buitengewoon voor dit prijssegment.

Ook in de software heeft Xiaomi grootste sprongen gemaakt, want hij werkt eveneens op Android One. Xiaomi wil dus ook niet op het vlak van updates minder presteren dan de concurrentie. Hij krijgt drie jaar lang beveiligingsupdates en twee jaar lang versie-updates. Daarmee geeft Xiaomi dus langer beveiligingsupdates dan Google verwacht voor het Android One-programma.

   
Product: Xiaomi Mi A2

PCA best getest 303

4 en half sterren

Prijs: € 249,-
Pluspunten:
* Android One
* kwalitatieve afwerking
* cameraprestaties voor zijn prijs
Minpunten:
* beperkte interne opslag
* weinig RAM