Chinese smartphonefabrikanten zijn met een opmars bezig in de Benelux. In PC-Active 303 zijn diverse goedkope Chinese smartphones getest, in zowel het budget- als het middensegment. Op deze pagina lees je de bevindingen voor de Nokia 5.1.

Sebastien Marien
Nokia 5.1 2

De Nokia 5.1 heeft een duurzame metalen behuizing met een matte afwerking en hij komt met een knap full-hd-scherm. Ook de prestaties zijn een goede meevaller, ondanks de 2GB aan werkgeheugen in het toestel die soms door de concurrentie overklast wordt. De camera presteert goed in goede lichtomstandigheden, maar heeft het minder gemakkelijk bij overbelichting of donkere omstandigheden. Een ander nadeel is de nogal krappe 16GB aan opslag in vergelijking met de concurrentie.

Waar dit toestel wel mee scoort, is Android One. Dat is een speciale Android-ervaring in samenwerking met Google die een pure software-ervaring biedt zonder gesponsorde voorgeïnstalleerde apps, en met de garantie op snelle versie- en beveiligingsupdates. Je wordt gegarandeerd twee jaar lang van updates voorzien en je staat daarvoor telkens bij de eersten in de rij.

   
Product: Nokia 5.1

 

4 sterren

Prijs: € 199,-
Pluspunten:
* Android One
* kwalitatieve afwerking
* cameraprestaties voor zijn prijs
Minpunten:
* beperkte interne opslag
* weinig RAM