Chinese smartphonefabrikanten zijn met een opmars bezig in de Benelux. In PC-Active 303 zijn diverse goedkope Chinese smartphones getest, in zowel het budget- als het middensegment. Op deze pagina lees je de bevindingen voor de Asus Zenfone Max Plus.

Sebastien Marien
ZF MaxM1 heart 2

De Asus Zenfone Max Plus biedt kwaliteit voor je geld, maar het toestel heeft ook duidelijke imperfecties. Hij heeft bijvoorbeeld erg grote schermranden die de meeste van zijn concurrenten niet meer hebben. Toch is het full-hd-scherm zelf erg goed, en voor zijn prijsklasse zijn we ook best enthousiast over de prestaties van deze telefoon. De accuduur is ook meer dan gemiddeld met een capaciteit van 4130 mAh. Verder is de dubbele camera erg indrukwekkend dankzij zijn tweede lens, een zogenaamde groothoeklens. Dat is een meerwaarde ten opzichte van de concurrentie, want op die manier kun je brede landschapsfoto’s maken.

Op het gebied van software merken we dat Asus het minder goed doet dan de meeste van zijn concurrenten. De telefoon heeft een eigen ZenUI-softwareschil en draait nog op de verouderde Android-versie 7.0. Het is dus nog wachten op een update naar versie 8.0 of nieuwer.

   
Product: Asus Zenfone Max Plus

 

3 en half sterren

Prijs: € 236,-
Pluspunten:
* indrukwekkende dubbele camera
* goede prestaties
* grote accu
Minpunten:
* matig design
* Android 7.0