Chinese smartphonefabrikanten zijn met een opmars bezig in de Benelux. In PC-Active 303 zijn diverse goedkope Chinese smartphones getest, in zowel het budget- als het middensegment. Op deze pagina lees je de bevindingen voor de Motorola Moto G6.

Sebastien Marien
MotoG6 ROW DeepIndigo Laydown Combo 2

Motorola heeft een sterke reputatie met budget- en middensegmenttoestellen en die maakt het waar met dit toestel. De bouwkwaliteit van de G6 voelt premium aan dankzij de glimmende, glazen achterkant. Het full-hd-scherm is ook erg mooi en de accuduur is bovengemiddeld. Goed om te weten is dat Motorola ook niet heeft bezuinigd op de speakers en de razendsnelle vingerafdrukscanner. Een duidelijk minpunt is dan weer de camera.

De gebruikersinterface van de Motorola is zonder veel toeters en bellen, en hij leunt erg dicht aan bij een pure Android-ervaring. Motorola heeft ook bevestigd dat het de Moto G6 gedurende drie jaar lang van beveiligingsupdates voorziet, dat is meer dan de twee jaar die we doorgaans zien. Dat kan helaas niet hetzelfde worden gezegd over versie-updates, want daarin is Motorola zeker niet de snelste.

   
Product: Motorola Moto G6

 

4 sterren

Prijs: € 230,-
Pluspunten:
* kale versie van Android
* knappe bouwkwaliteit
* goede accu
Minpunten:
* matige camera
* traag in versie-updates