De praktijktest van deGoogle Pixel Watch 2 igeeft aan dat de functionaliteit vrij breed is met ondersteuning van veel sportactiviteiten en metingen, specifiek in combinatie met een Android-telefoon.

Aad Munsterman. Ernst Roelofs en Rob Coenraads

 

Google PW intro 2

De Google Pixel Watch 2 is een nieuwe versie van het eerste model dat in 2021 het levenslicht zag. De specificaties geven aan dat er verbeteringen zijn op het vlak van zuiniger en hogere verwerkingskracht, langere batterijduur van 18 naar 24 uur met sneller laden en verbeterde gezondheidsmetingen voor hartmonitoring, slaaptracking en huidtemperatuur. Daarnaast is het ontwerp gemoderniseerd en het draagcomfort verbeterd.

De praktijktest geeft aan dat de functionaliteit vrij breed is met ondersteuning van veel sportactiviteiten en metingen, specifiek in combinatie met een Android-telefoon, en dat de metingen redelijk betrouwbaar zijn. Het scherm is voor drager van een leesbril nog wel erg klein en jammer dat er maar één model is.

Google en Fitbit werken nauw samen, zodat dit horloge specifiek aandacht geeft aan gezondheidsaspecten in combinatie met de geavanceerde Fitbit-app. De Premium Fitbit-app is optioneel en wordt voor 90 dagen gratis aangeboden. De adviesprijs is hoog.


Product: Google Pixel Watch 2

 

3 en half sterren

Adviesprijs: € 399,-

Pluspunten:
* allrounder en Fitbit
* veel verbeterpunten t.o.v. eerste model

 Minpunten:
* accuduur en slechts 1 model
* prijzig