Als je uit bent op een mooi kwalitatief ontwerp voor een smartwatch, dan is de Huawei Watch GT 4 een aanrader.

Aad Munsterman. Ernst Roelofs en Rob Coenraads

 

Huawei 1

Huawei heeft een nieuwe serie slimme roestvrijstalen GT 4-horloges bestaande uit 4 modellen met een zakelijke of stoere uitstraling en 46mm doorsnede en 3 modellen met een luxe elegante uitstraling (doorsnede 41 mm). Naast een nieuw modieuzer ontwerp zijn er vele verbeterpunten doorgevoerd, zoals blijkt uit de door ons geteste licht gouden 41mm-versie. Overigens: alle horloges zijn compatibel met Android en iOS.

Het scherm is 1,32 inch groot en telt net als zijn grotere broer 466 x 466 pixels. De wijzerplaat, duizenden en ook als Always On Display, is naar eigen smaak aan te passen en ook aan te maken. Via bluetooth worden gegevens met je telefoon en de Huawei Health-app uitgewisseld. De 41mm variant beschikt over een batterij die tot 7 dagen meegaat, een wereld van verschil vergeleken met andere watches. Bij intensief gebruik en met Always on is de gebruiksduur wel minder. De waterbestendigheid is 5 ATM en daarmee ook geschikt voor zwemmen, terwijl de IP-classificatie 68 is. NFC, microfoon, luidspreker en vele sensoren waaronder snelheid, gyroscoop, magneto, optische hart, barometer en temperatuur zijn geïntegreerd. Ten slotte zijn er veel verbeterpunten die de kwaliteit van meten optimaliseren en weergeven via een gerestylede Health-app.

Ons model is comfortabel te dragen en eenvoudig te bedienen via de draaibare Home-drukknop rechtsboven en de Side-drukknop rechtsonder. Je krijgt daarmee zicht op de wijzerplaat en vervolgens de aanwezige apps. Je kunt van alles instellen, oefeningen uitvoeren, calorieën tracken, ademhaling tijdens slaap bewaken en nog veel meer dat we niet allemaal kunnen beschrijven. Het werkt snel en de gegenereerde resultaten zien er goed uit.

Conclusie
De uitstraling van deze serie horloges is uniek, er is veel functionaliteit, de metingen zijn verbeterd en de batterijduur is top. Als je uit bent op een mooi kwalitatief ontwerp voor een smartwatch, dan is dit horloge een aanrader. 


Product: Huawei Watch GT 4

 

4 sterren

Adviesprijs: € 299,99

Pluspunten:
* diverse modellen met luxe uitstraling en top afwerking
* geweldige batterijduur
* rijke functionaliteit en verbeterde metingen

 Minpunten:
* bgeen wifi maar wel bluetooth
* beperkt tot Harmony-apps, maar wel Whatsapp bijv