Ik verstuur e-mailberichten namens een vereniging. Mijn ervaring is dat het ene e-mailbericht wel en het andere e-mailbericht niet als spam wordt beoordeeld. Doe ik iets verkeerd? Hoe kom ik te weten of een e-mailbericht als onbetrouwbaar wordt gekwalificeerd?
Martine van den O.

John Vanderaart, HCC!vraagbaak en Rob Coenraads

Spammyness 2

Een mooie eerste test is als je iets gaat verzenden vanaf een e-mailadres van je Internet Service Provider. Gebruik dan natuurlijk ook de SMTP-server van diezelfde Internet Service Provider. Intussen heb je ook een Postvak IN bij Gmail.com en Outlook.com genomen. Je snapt het al: naar die twee eigen e-mailadressen ga je dat e-mailbericht sturen. Dat zegt reeds het nodige... Vervolgens herhaal je die exercitie maar dan (via de webmail) van Gmail.com naar Outlook.com en ook dat eigen e-mailadres. En nog eens (via de webmail) van Outlook.com naar Gmail.com en andermaal dat eigen e-mailadres. Op die manier krijg je meteen al een vrij compleet beeld van dat te verzenden e-mailbericht.

Maar het kan ook anders! Ga naar de website https://www.mail-tester.com Alhier kun je de door jou opgestelde tekst laten controleren op zogeheten spammyness.