Ik heb afgelopen zomer heel veel vakantiefoto’s gemaakt. Ik heb die vakantiefoto’s op een usb-stick gezet. Van het ene op het andere moment kan mijn computer die usb-stick niet meer lezen. Hoe krijg ik mijn vakantiefoto’s nu weer terug?
Pieter van S.

John Vanderaart, HCC!vraagbaak en Rob Coenraads

Zo’n usb-stick zal waarschijnlijk met FAT32/exFAT zijn geformatteerd. En waarschijnlijk door het ongelukkig lostrekken van die usb-stick is de zogeheten FAT-tabel kapotgegaan. Dat kan weleens gebeuren, dus het is sowieso aan te raden om een kopie van je vakantiefoto’s te bewaren in de cloud. Grote kans dat je al over OneDrive beschikt en anders zijn er – gratis – nog wel meer mogelijkheden om van cloud-opslag gebruik te kunnen maken. Dit terzijde... Ga intussen naar de website www.cleverfiles.com voor de tool Disk Drill. Laat Disk Drill de aangesloten opslagapparaten vinden en klik met de rechtermuisknop op de gemankeerde usb-stick.

Vakantiefoto 2

Aan de slag met Disk Drill. Diverse mogelijkheden om bestanden terug te winnen...

Je hebt daarna diverse mogelijkheden om gegevens terug te winnen. Ga in jouw geval aan de slag met de optie Zoek verloren partities.

.