Ik heb een formulier ingescand naar een pdf-bestand. Ik heb de tekst die ik in dat formulier wil plaatsen in een Word-bestand staan. Hoe krijg ik dat samengevoegd naar een pdf-bestand?
Hans C.

John Vanderaart, HCC!vraagbaak en Rob Coenraads

Het probleem is mogelijk dat ingescande pdf-bestand. Kijk eens wat er gebeurt als je dat pdf-bestand inleest in Microsoft Word. Dat gaat als volgt in Microsoft Word: klik op Bestand, kies daarna voor Openen, vervolgens voor Bladeren en geef dan rechtsonder in beeld via de pulldown-lijst aan dat je een pdf-bestand wilt inlezen.

afbeelding Word PDF bestanden 1 2

Met enig geluk doet Microsoft Word dat meteen al heel aardig... En vervolgens is het een kwestie van kopiëren in het ene (Word-)document en plakken in het andere (Word-)document. Als je pech hebt (dat kan ook), dan is de pdf een grafische pdf. Welnu, dan kun je die grafische pdf als achtergrond in een Word-bestand neerzetten. En vervolgens kun je - transparante - tekstvakken gebruiken die je ‘op’ die achtergrond neerzet. Om dan de gewenste teksten op de juiste plekken in de juiste tekstvakken te plakken.

afbeelding Tekstvakken 2

.