Ik heb mijn inkjetprinter een heel lange tijd niet gebruikt. Moet ik nog speciale voorbereidingen treffen om het ding weer werkend te krijgen?
K.M. van D.

John Vanderaart, HCC!vraagbaak en Rob Coenraads

Begin gewoon eens met het uitdraaien van een testpagina. En wat dat betreft, moet je de handleiding van jouw merk en type printer er beslist even bij pakken, al dan niet op internet. Je komt dan te weten op welke manier (mogelijk via een menu en anders door middel van speciale ‘knoppen-combinaties’) je zo’n testpagina laat afdrukken en hoe je een reinigingsprocedure in gang zet.

Afb. Inkjet printer

Het is altijd even afwachten welke (reinigings-)mogelijkheden
je zult vinden onder de knoppen van een inkjetprinter

De testpagina vertelt je in eerste instantie of er überhaupt iets – in kleur? – door die inkjetprinter wordt uitgespuwd. En als de testpagina niet al te geweldig oogt, dan start je daarna de reinigingsprocedure. Met een gerede kans dat je deze handelingen 1-2-3 keer achter elkaar dient te verrichten om tot het gewenste resultaat te komen. Heb je geluk, dan functioneert de inkjetprinter zoals verwacht, correctie: zoals gewenst. Heb je pech, dan zul je mogelijk nieuwe inkjetcartridges moeten kopen. Tja, het is een kwestie van even aankijken hoe het loopt.