Hartelijk dank voor het artikel ‘Bandrecorder digitaliseren’ in PC-Active 329 om banden van een bandrecorder over te kunnen zetten naar een digitaal bestand.

John Vanderaart, HCC!vraagbaak en Rob Coenraads

Het bracht ons ertoe om onze videobanden te proberen te converteren naar digitale bestanden. Helaas lukt dat niet. De computer herkent de videorecorder/videobanden niet. We gebruiken Magix Video Easy, daarbij ook een scartstekker (in de videorecorder) die verloopt naar rood-wit-gele tulpstekkers en vervolgens naar een usb-adapter in de computer. Waarom lukt dit niet?
Nanne ter H.

Videonaardigitaal 2

Zie je een dergelijke schakelaar?
Probeer de andere stand eens

 


Sowieso altijd de eerste vraag: Geeft de videorecorder überhaupt beeld en geluid over die scartkabel? Probeer dat even te controleren met behulp van een tv-toestel. Kijk vervolgens eens goed naar die scartstekker, want misschien zie je een om te zetten schakelaar waarmee je Input/Output kunt omdraaien. 

De volgende fase betreft de usb-adapter. Wordt deze herkend door Apparaatbeheer van Windows? Zo niet, dan moet je wellicht de bijpassende driver zoeken en installeren.

Tot slot krijg je te maken met de software die je gebruikt om audio en video te digitaliseren. Je moet die software vertellen naar welk invoerapparaat er gekeken dient te worden. Die usb-adapter is niet het enige audio/video-invoerapparaat waarover je computer beschikt. Als het verkeerde invoerapparaat staat ingesteld, dan kan een zwart beeld het resultaat zijn.