Ik heb een smartphone met een nogal oude versie van Android. In de praktijk merk ik dat er nogal wat apps zijn die niet werken met deze oude Android-versie. Wat moet ik nu doen?
Theo de K.

Onder redactie van John Vanderaart, HCC!vraagbaak en Rob Coenraads


In deze PC-Active staan al een aantal artikelen wat je kunt doen met oude(re) apparaten. Hier geef ik je globaal drie mogelijkheden. Blijf (1) gewoon werken met die oude smartphone, want bellen en internetten blijven het altijd wel doen. En met wat geluk houden je favoriete (lees: geïnstalleerde) apps het ook nog eventjes uit. Maar wees dan wel voorzichtig met het updaten van die favoriete apps! Verder kun je (2) eens kijken of het mogelijk is om de Android-versie op jouw mobiele telefoon te upgraden naar een nieuwere versie van Android. Wel even opgelet, want je hebt natuurlijk een Android-versie nodig die speciaal is bedoeld voor jouw merk (!) en jouw type (!) smartphone. Kijk intussen eens op deze webpagina: flash.android.com

Vraag 30175 afbeelding 1 2

Een webpagina die je zeker eens moet bekijken. Alleen al om een idee te krijgen...

Je weet namelijk maar nooit… Ga op je Android-telefoon ook even naar Instellingen, dan naar Systeem en dan naar Geavanceerd en Systeemupdate (dit kan wel per toestel of merk verschillen). Je komt dan sowieso te weten of je al up-to-date bent en of er überhaupt nog iets valt te updaten. Verder is er de underground met de Custom ROMs, maar dan begint het ijs erg glad te worden. Ten slotte kun je (3) ook een nieuw Android-toestel aanschaffen. Kies er dan eentje uit het goedkope segment, want voor niet al te veel geld heb je dan al een toestel dat vele malen beter is dan je oude toestel. Refurbished misschien?

Vraag 30175 afbeelding 2 2

Voor dit moment is deze Android-smartphone redelijk up-to-date