Ik print heel erg weinig, maar ik heb toch een printer nodig. Welke printer zou ik dan moeten hebben? 
Jan van M.

Onder redactie van John Vanderaart en HCC!vraagbaak

Vraag 20135 afbeelding 1 2

Maak slim gebruik van een online-dienst om een pdf-bestand te laten roteren. Gaat met stapjes van 90 graden, maar dat terzijde

Een eerlijk antwoord zou zijn: Geen printer! Je zou dan kunnen afdrukken naar pdf op een usb-stick en die usb-stick meenemen naar een ‘printshop’. Je zult zien dat de meeste ‘afdrukwinkels’ daar prima mee overweg kunnen. In jouw geval is het kopen van een printer geen probleem; het probleem is het weer in gebruik nemen van een printer die lange tijd niet heeft gedraaid. Zeker in het geval van een inkjetprinter kun je dan weleens raar opkijken.

Dit is wat een printerfabrikant weet te melden: “Omdat de inkjetprinter veel inkt verbruikt voor onderhoud en het reinigen van de printerkop wanneer deze na een lange periode van inactiviteit weer wordt ingeschakeld, raden we u aan om de inkjetprinter minimaal eenmaal per maand te gebruiken.” Een laserprinter zou geschikter zijn, maar dan wordt printen meteen weer een stuk duurder. Een laserprinter die alleen in zwart print, is een stuk voordeliger.