Sinds enige tijd staat er, elke keer als ik mijn Inbox open, bovenaan een reclamemail. Heel irritant, want ik heb er al een paar keer op geklikt. Hoe kan ik ervoor zorgen dat deze reclamemail niet meer verschijnt?
Bob R.

Onder redactie van John Vanderaart en HCC!vraagbaak

Vraag 89 afbeelding 1 2
Hier hebben we het over: ongewenste reclame in Microsoft Outlook

We spreken over de webversie van Microsoft Outlook (= www.outlook.com), is het niet? En dan zo’n e-mailbericht met een Adv blokje, toch? Welnu, die advertenties verschijnen als je gebruik maakt van de gratis versie van Outlook.com.

Vraag 89 afbeelding 2 2
Denk eventueel aan een abonnement op Microsoft 365

 Als je Outlook.com gebruikt in combinatie met een abonnement op Microsoft 365, dan heb je er geen last van: www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365. Waarbij opgemerkt dat Microsoft 365 veel meer is dan Outlook alleen. En inderdaad, het zijn dat soort kleine commerciële irritaties die je richting zo’n abonnement stuwen. Troost je met de gedachte dat Microsoft niet het enige bedrijf is dat zich aan deze praktijken schuldig maakt: “U wilt gratis? U krijgt gratis!”

Vraag 89 afbeelding 3 2
Is dit wat? Een speciale Adblocker voor Outlook

En als dit niet het antwoord is dat je zou willen hebben, dan zijn er gelukkig nog diverse webbrowser-extensies waarvan Adblocker voor Outlook voor Google Chrome er nog maar eentje is.