Ik heb een nieuwe printer gekocht en deze via het netwerk aangesloten. Het printer lukt prima. Maar nu laat de Windows Verkenner bij het Netwerk iets van een gedeelde map zien, iets met de naam van die printer en de omschrijving Memorycard. Wat is hier aan de hand?
Erna de K.

Onder redactie van John Vanderaart en HCC!vraagbaak

       Vraag 84 afbeelding 1
  Voorbeeld van een printer die geheel zelfstandig een foto vanaf een geheugenkaart of een usb-stick kan afdrukken

Dan heb je kennelijk een heel slimme printer gekocht. Proficiat. Jouw printer heeft een aansluiting om een geheugenkaart en/of een usb-stick te kunnen plaatsen (afbeelding 1). Op die manier kun je – bijvoorbeeld – een jpg-foto afdrukken zonder dat je daar een computer bij nodig hebt. Ja, dat kan weleens van pas komen...

Enfin, de makers van de firmware van die printer zijn zo vriendelijk geweest om de geheugenkaartlezer (en mogelijk ook een geplaatste usb-stick) via Windows Networking op het netwerk te zetten. Zodoende kun je via het netwerk van je Windows-computer bij de bestanden op de geheugenkaart en/of de usb-stick komen. Om te kopiëren, om weg te gooien, verzin het maar. Er is dus niets aan de hand, want wat je ziet is gewoon een cadeautje in de vorm van een handig extraatje!