De printer geeft aan dat er meerdere dezelfde inktpatronen in zitten, namelijk een kleine BK en een grote PGBK. Er is ondersteuning vereist en bij de kleine BK brandt er een lampje. Als ik die kleine BK vervang, is het probleem dan opgelost? 
Anne K.

Onder redactie van John Vanderaart en HCC!vraagbaak

Vraag 62 afbeelding 1
Dit is waarschijnlijk de opstelling waar we het bij deze vraag over hebben. Opdat iedereen het een beetje snapt...

We doen er even een plaatje bij om deze vraag in netjes kaart te brengen, waarbij opgemerkt dat het sowieso om een kleurenprinter gaat. 
Het brandende lampje - dat zal wel een led zijn - geeft uiteraard aan dat er iets aan de hand is met het bijbehorende inktpatroon. Alleen: wat is er aan nu echt de hand? Voordat je die kleine BK gaat vervangen, kun je de diagnose-software van jouw merk en type printer raadplegen. Als je besturingssysteem gebruikmaakt van de driver die standaard is meegeleverd en die na de automatische herkenning van de printer is geïnstalleerd, dan moet je nog wel even de complete (!) driver (inclusief de extra tooling) maar eens downloaden en installeren. Ga daarvoor naar de support-pagina's van jouw merk en type printer. Het is namelijk die extra tooling die je zal vertellen wat er daadwerkelijk aan de hand is. Als het een leeg inktpatroon betreft, dan dien je dit te vervangen. Maar mogelijk helpt (gratis) een rondje cleaning of kalibratie door die extra tooling ook al... Kortom: meer informatie is nodig!