Op pagina 7 van PC-Active nr. 313 staat een manier om foute e-mailadressen te verwijderen.

Eindelijk dacht ik, iets dat er simpel genoeg uitziet om dat zelf ook te kunnen toepassen. Maar toen bleek dat dit alleen betrekking heeft op Windows Mail en Outlook, terwijl ik met Gmail werk. Gaat het daarmee ook eenvoudig en zo ja, hoe dan?

Google Contactpersonen 2Abel R.


Ook in Gmail kunnen niet meer bestaande mailadressen worden verwijderd. Dit gaat echter niet vanuit de Gmail-toepassing maar vanuit de Google-app Contactpersonen. Je kunt deze app openen via de Chrome-browser met het blokje met de negen stippen rechtsboven. Daar zie je tussen de vele Google-apps de app Contactpersonen staan. Nadat je deze hebt geopend, volgt een lijst met eerder gedefinieerde contactpersonen. Bovenin is een zoekveld, vul daar de eerste letters van het ongewenste mailadres in en klik vervolgens op dat foute mailadres.

Een apart subscherm wordt nu geopend. Klik daarin op de drie puntjes rechtsboven en kies vervolgens Verwijderen. Hiermee wordt het betreffende contact uit de app Contactpersonen verwijderd.

gmail logo

Voordat het mailadres uit de auto-fill lijst van Gmail wordt verwijderd, moet gesynchroniseerd worden met de gewijzigde lijst in Contactpersonen. Het kan zijn dat dit niet direct gebeurt. Je kunt dit dan forceren door bij een geopend Gmail-tabblad op F5 (verversen) of op het ronde pijltje (Vernieuwen), onder het zoekveld te drukken. Als je nu in een nieuw op te stellen mailbericht weer de eerste letters van het mailadres intikt, zul je zien dat het ongewenste email-adres niet meer wordt weergegeven.